Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ady30100

Semnal analogic catre Arduino

Recommended Posts

Guest ady30100

Salutare tuturor! Am un Arduino Uno si as vrea sa ii transmit 40 semnale 0/1L pentru a crea o matrice virtuala. Cum as putea face asta? Multumesc.

Link to post
Share on other sites

Guest ady30100

Da, vreau sa citesc simultan 40 semnale ale unei matrici 8x5. Matricea mea exista fizic, sunt niste leduri comandate fara ajutorul calculatorului. Insa aprinderea lor as vrea sa o reprezint virtual, in timp real.

Link to post
Share on other sites

Poti folosi ceva de genul acesta , este un multiplexer de 16 canale. Pentru fiecare 16 canale ai nevoie de 4 pini de control cu care selectezi unu-l din cele 16 canale si cel de semnal cu care verifici voltajul Low/High, ar trebuii sa folosesti aporx. 3 bucati deci o sa ai nevoie de 15 pini de pe arduino.

Link to post
Share on other sites

Ca sa selectezi 3 cip-uri ai nevoie de 2 bitzi (chiar 4 poti selecta). atunci ai nevoie de 14 pini pe arduino.

Si cu cel de citire sunt 15, greseala mea.

Sau 4 +2 +1 = 7 pini ? Ce obosit sunt.

Link to post
Share on other sites

Nu mă pricep la Arduino dar , fiind vorba de 4067 , intervin și spun că ai nevoie de 7 pini pentru selecție ( chiar 6 cu o mică logică exterioară ) plus un pin analogic (de semnal) .

Link to post
Share on other sites

Hmm 7 pini ?  Daca nu luam in calcul alimentarea ca la toate sunt la fell, avem "EN" pe care il putem lega direct la Gnd si mai raman pinii de selectare A,B,C,D deci 4  si SIG care e output adica mai vine un pin rezultand 5 pini de date + 2 de alimentare. Asa da 7 dar daca foloseste 3 placute Gnd+Vcc sunt in paralel deci nu este o problema de pinuri I/O.  

Edited by bandi12
Link to post
Share on other sites

Nu înțeleg exact ce vrei să spui . Eu ziceam așa : 3 bucăți 4067 oferă 48 intrări analogice ( noi folosim 40 ) . Legam în paralel intrările de selecție A,B,C,D deci 4 pini Arduino . Fiecare EN îl ducem la alt pin de la Arduino ( ca să nu folosim logică externă ) deci încă 3 pini , în total 7 pini de selecție . Dacă folosim ceva porți suplimentare putem folosi doar 2 pini Arduino pentru cele trei fire EN dar nu cred că se justifică . Iesirile celor trei 4067 se leagă în paralel și de pe ele se citește .

Link to post
Share on other sites

De ce sa ocupi Enable cu cate un pin. Unde merg 3 integrate mai merge unul, adica un decodor binar-decimal, sau cum s-o numi. Asta cu 2 pini de la arduino poate sa numere 4 enable.

Tot cu cei doi pini se va comanda si un multiplexor 4 la 1, ca nu se stie daca semnalele alea analogice sau digitale care sunt citite merg la gramada sau cu simple diode.

 

Dupa mine cu 6 pini digitali si o intrare analogica se pot citi 64 de semnale, dar pe langa alea 3 integrate mai trebuie doua. 

ups, vad ca acelasi lucru s-a zis si mai devreme, bun, e logica externa.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines