Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
serban

Samsung ck-5012z problema sunet

Recommended Posts

Nu reușesc să repar "babaciunea" asta de televizor. Modelul de Samsung cu 4601 în sursa, tda8305 și sunet cu tda 1013a șasiu ps58 parcă. Defect: se aude extrem de încet. Am schimbat tda1013b, cd4066 - măsurat toate capacitățile și rezistente pe lângă tda1013b..... nimic.. sunetul se aude cu urechea aproape de difuzor...face muting din telecomanda și pe pinul 7 am cu volumul la maxim 6,4volți / tensiunea de alimentare a integratul 1013 este corecta aprox. 16 volti Mulțumesc!

Edited by serban
Link to post
Share on other sites

  Daca are, scoate-ti saracia aia de modul multi standard si lasati ddoar 5.5 ; asta daca in prealabil a-ti verificat U volum pin 7 la tda1013 ;sau verificti doar partea de fial audio aplicad semnal la intrare pin 8(decuplat) si o tensiune reglabila de la o sursa externa max 4v pin 7 control volume (decuplat) asta cu tv pornit sau verificati audio separat fara tv : v+ pin3 12v;gnd;intrare pin 8(semnal de la ceva eu am un walkman) si de la o alta sursa mica relglabila 3-4 v pin 7 control volum; eu am facut un banc de testare audio cu un amplif mic si ma conectez cu el unde trebuie.

  Daca nu are modul desi nu cred schimbati filtrele 5,5-6,5 mhz. ;eu am facut garantiile la acest sasiu acum 100 de ani si era un defect frecvent.

Link to post
Share on other sites

Integratul CD4066 l-am schimbat cu unul nou, dar intr-adevar pe pin-ul 8 ( intrare) am doar 2-2,5 volti .

Am sa sap deseara in jurul lui tda8305 . Nu are modul separat, dar am sa schimb filtrele 5,5/6,5 - cu toate ca sincer n-am gasit niciodata SFE-uri din astea defecte .

Edited by serban
Link to post
Share on other sites

Pe pinul 12 la TDA8305 este semnal audio ?

Normal ca este. Sonorul programelor se aude, dar la un nivel foarte mic - adică, cu volumul setat la maxim din telecomanda de-abia se aude. Multumesc!
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines