Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma PANASONIC VIERA TX-P42G10B


Recommended Posts

Salutare colegi.Am primit cadou de la un prieten din Anglia o plasma Panasonic TX-P42G10B.Functioneaza perfect insa nu am sunet.Am derulat meniul televizorului dar nu are setari pentru schimbarea normei BG/DK.Ma puteti ajuta cu un soft sau cu o idee ca sa il trag in banda.Se poate monta un modul de sunet bistandard sau altceva?(pe main bord este scris TNPH0811).Multumesc.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am incercat toate variantele in service mode, am schimbat la opt1 am modificat cu 1c apoi 2c si tot degeaba.Ma gandesc sa schimb unul din cele trei fusuri ( K3953D, K9659D, X7265X).Am un tuner de sasiu LP69G in care am doua filtre (K7268D, K9659D).As schimba filtrul K3953D cu filtrul K7268D,sau ma puteti ajuta cum as putea sa schimb norma de sunet in service mode?Mentionez ca imaginea se vede perfect, prinde toate posturile, dar fara sunet, decat fasait.Imi scapa mie ceva?Multumesc anticipat.

Link to comment

la panasonic e destul de naspa sa "il tragi in banda" si chiar e posibil sa nu se poata face asta, e destul de aiurea. este posibil sa se poata face asta din service, dar nu stiu excat acum sa iti zic ce si cum. o sa caut sa vad ce e cu modelul asta. asta al tau din ce stiu eu are doar tuner analogic... si oricum cele de anglia nu au dvbc, doar un soi de dvb cu care nu prinzi nimic. sfatul meu ar fi sa il folosesti cu un receiver hd, ca oricum pe analogic nu te poti bucura de o imagine buna. am avut aceeasi problema cu un 42v20 de anglia, si nu am reusit sa ii fac nimic. am pus alta placa de baza si asa am rezolvat problema; tin minte ca tunerele erau diferite. eu am o placa de 42v20 care nu porneste, dar daca vrei, pot sa iti dau tunerul de pe ea sa il pui pe a ta, daca crezi ca te ajuta cu ceva. totusi, sunt generatii diferite si nu stiu cate au sau nu au in comun, si e posibil sa fie controlate diferit tunerele de anglia cu celelalte.

pe de alta parte, daca chiar insisti sa il faci, cred ca o varianta mai simpla ar fi sa cauti o placa de baza de la un g10 cu ecranul spart, cu norma europeana normala. 

Link to comment

salut.

 

ti-am trimis pozele. placa este de la un tv de germania, tx-p42gt24 care clar avea norma de sunet normala.

nu stiu cat sa iti cer pe el... si nici nu as vrea sa ti-l trimit, sa ma bucur ca l-am vandut si sa nu il poti folosi. zi-mi cat imi dai pe el, il dau jos si ti-l trimit.

Edited by dj01fad
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines