Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
VALENTIN STANCU

Plasma PANASONIC VIERA TX-P42G10B

Recommended Posts

Salutare colegi.Am primit cadou de la un prieten din Anglia o plasma Panasonic TX-P42G10B.Functioneaza perfect insa nu am sunet.Am derulat meniul televizorului dar nu are setari pentru schimbarea normei BG/DK.Ma puteti ajuta cu un soft sau cu o idee ca sa il trag in banda.Se poate monta un modul de sunet bistandard sau altceva?(pe main bord este scris TNPH0811).Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca ai tara in meniu de cautare da-i romania s-au altele,  daca nu e mai complicat trebuie intrat in service mod ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat toate variantele in service mode, am schimbat la opt1 am modificat cu 1c apoi 2c si tot degeaba.Ma gandesc sa schimb unul din cele trei fusuri ( K3953D, K9659D, X7265X).Am un tuner de sasiu LP69G in care am doua filtre (K7268D, K9659D).As schimba filtrul K3953D cu filtrul K7268D,sau ma puteti ajuta cum as putea sa schimb norma de sunet in service mode?Mentionez ca imaginea se vede perfect, prinde toate posturile, dar fara sunet, decat fasait.Imi scapa mie ceva?Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

la panasonic e destul de naspa sa "il tragi in banda" si chiar e posibil sa nu se poata face asta, e destul de aiurea. este posibil sa se poata face asta din service, dar nu stiu excat acum sa iti zic ce si cum. o sa caut sa vad ce e cu modelul asta. asta al tau din ce stiu eu are doar tuner analogic... si oricum cele de anglia nu au dvbc, doar un soi de dvb cu care nu prinzi nimic. sfatul meu ar fi sa il folosesti cu un receiver hd, ca oricum pe analogic nu te poti bucura de o imagine buna. am avut aceeasi problema cu un 42v20 de anglia, si nu am reusit sa ii fac nimic. am pus alta placa de baza si asa am rezolvat problema; tin minte ca tunerele erau diferite. eu am o placa de 42v20 care nu porneste, dar daca vrei, pot sa iti dau tunerul de pe ea sa il pui pe a ta, daca crezi ca te ajuta cu ceva. totusi, sunt generatii diferite si nu stiu cate au sau nu au in comun, si e posibil sa fie controlate diferit tunerele de anglia cu celelalte.

pe de alta parte, daca chiar insisti sa il faci, cred ca o varianta mai simpla ar fi sa cauti o placa de baza de la un g10 cu ecranul spart, cu norma europeana normala. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut.

 

ti-am trimis pozele. placa este de la un tv de germania, tx-p42gt24 care clar avea norma de sunet normala.

nu stiu cat sa iti cer pe el... si nici nu as vrea sa ti-l trimit, sa ma bucur ca l-am vandut si sa nu il poti folosi. zi-mi cat imi dai pe el, il dau jos si ti-l trimit.

Edited by dj01fad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines