Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Acer 5742G se aprinde se stinge in continuu


Vizitator Service EPS

Postări Recomandate

Vizitator Service EPS

Buna ziua, am un laptop Acer 5742G care porneste se aprinde ledul de power si ledul ledul de la buton, se invarte cooler-ul, timp de cateva secunde, dupa care se opreste cooler-ul iar ledul se stinge, apoi incep sa porneasca iar dupa cateva secunde se sting iarasi si tot asa.

 

Am masurat tensiunile de stand-by ce raman constante la 5V si 3,3V insa imi variaza tensiunile de procesor, RAM, HDD, din ce observ tensiunea de alimentare din alimentator imi variaza cu 200mV atunci cand porneste si se opreste placa de baza.

 

Ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

O sa fac reballing, ma gandeam sa nu fie din sursa de alimentare sa nu tina in putere sa fac reballing degeaba.Clar sursa se protejeaza de consum apoi incearca sa revina.Apropo mai avem un laptop acelasi model :))) il aprinzi initial apare acer si indicatiile de boot menu pe display asta daca il apesi un pic langa touchpad, apoi isi da resetare la infinit si numai afiseaza nimic, iar daca apasam pur si simplu pe carcasa unde am zis mai sus , ba aparea imaginea ba dispare.Deci la fel resetare :))) la infinit

Editat de cuza
Link spre comentariu

Am avut si eu un laptop care la o usoara apasare, tot undeva in zona touchpad, se restarta. Am scos placa, am inspectat zona si am constatat ca presiunea exercitata intr-o zona se transmitea undeva mai departe in zona NB. Am facut degeaba rebilare la tot ce era BGA. Am tras concluzia ca era undeva un traseu intrerupt si l-am dat inapoi nereparat. Asta dupa vreo 2 zile de sapat pe el. Daca in 2-3 ore nu identifici cauza, nu mai este rentabila reparatia.

Link spre comentariu
Vizitator Service EPS

Buna  ziua, am facut reflow de 2 ori la southbridge (cipul de langa cipul video): prima data laptopul era ca mort  apoi 2 a oara aparea imaginea doar daca apasam pe chip.

 

Am facut reballing, cu greu a pus bulutele, acum am imagine, intru in bios, porneste, dar nu mi vede nici HDD-ul si nici CD-rom-ul, nu are de pe ce sa buteze. partea de USB-uri merge.

 

Am masurat pe conectorul HDD-ului,  am 5V, am 3V insa nu am 12V, ce este de facut??? partea de 12V tot acel chip o comanda?

 

Multumesc!

I-am dat si Memtest86, doar sa vad daca pica imagine, si pare ca merge, nu se stinge imaginea, dar nu am hdd, ce pot sa fac? sa incerc sa aduc 12V de undeva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări