Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest alin_32

dioda amplificator auto

Recommended Posts

Guest alin_32

Buna seara,am primit un amplificator auto la un pret pomana omu mi-a spus ca nu stie daca merge sau nu i-am dat alimentare la masina lui s-a aprins ledul de power iar cel de protect n-are nimic.

Am ajuns acasa iar dandu-i sunet am observat ca nu zice nimic si i-am desfacut capacul.La prima vedere nu parea a fi umblat in ea insa cand m-am apucat sa dau jos clemele ce strand tranzistorii de radiator unele diode cred 4 bucati in total au picioarele taiate perfect nu cred ca un patent putea face asta,pur si simplu cand am dat clema jos au cazut si diodele.

Ele se numesc c39m iar eu mai am ceva modele gen d8ld20u ar merge inlocuite?

Mersi anticipat.

https://beta.postimg.org/gallery/190z0hkfk/3be004cc/

Link to post
Share on other sites

Nu merg. Dupa cum vezi (inclusiv desenat pe capsula) au alta configuratie a pinilor. Probabil vibratiile sau un soc puternic au dus la retezarea pinilor. Amplificatorul este cumva BlueTech ?

Link to post
Share on other sites

Din poze mie mi se pare mult mai probabil ca diodele sa fi fost rupte manual, imi este greu de crezut ca dintre toate acele semiconductoare fixate pe radiator, doar diodele s-ar fi gasit sa se rupa, placa este prinsa si in suruburi, nu doar in acele semiconductoare, deci nu vad cum ar fi putut flexa atat de tare, sunt suruburi chiar langa diode, deci asa cum am zis probabil diodele au fost rupte manual si puse la loc pe radiator, de ce anume? Habar n-am, intreaba-l pe cel ce ti l-a dat.

 

Nasoala este dispunerea pinilor mai exotica, la TME n-am gasit nimic in structura asta, o sa trebuiasca sa faci ceva improvizatii cu alte diode, fie cu cele duble cu plus comun, fie cu cate 4 simple pe fiecare parte...

Link to post
Share on other sites
Guest alin_32

Mi-a dat cineva altele de schimb,iar cand am vrut sa termin placa de desfacut si am inceput sa scot usor placa de pe radiator s-au rupt si 2 STP60NE06 tranzistorii finali vad ca nu se rup dar nu inteleg ce au astea,daca un pic sunt atinse cad ca niste muste.

Amplificatorul este xxl-b1200

Ce as putea pune in locul lor?nu inteleg ce fac

Edited by alin_32
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines