Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Eu m-am lovit de această problemă și am rezolvat-o simplu,în felul următor(nu știu dacă are opțiuni de power în service,și nici n-am avut timp să caut):-se ia un tranzistor NPN,BC547 și se conectează cu emitorul la masă,și colectorul la butonul "P+".În baza tranzistorului,se conectează "-"la un condensator electrolitic(22-100uF).La "+"cond se conectează tensiunea de 9V,culeasă de pe "+"cond. de 4700uF/16V.La conectarea la rețea tranzistorul conduce,și se realizează comanda P+,iar tv pornește.

Link to post
Share on other sites

Pai 11AK30 memoreaza ultima stare, adica daca e oprit din butonul de retea porneste direct fara sa apesi pe P+. Stiu ca m-am chinuit eu la unul cu tastatura blocata fara sa-mi dau seama ce pornea direct pana au trecut alea 5 minute sa intre in st-by si asa a ramas :)

Link to post
Share on other sites

Doar varianta 11AK30-JVC,memorează ultima stare.

Exact cum spune ti d voastra, celalante nu memoreaza, probabil uPc se reseteaza la fiecare punere sub U , ma gandeam sa schimb ceva biti prin dump , unele tv au aceasta optiune care permite tv ului sa plece direct sau sa intre in st by, pt dl. LEONCRIS logica ar fi urmatoarea, tv e folosit de o persoana m. in varsta care incurca telecomenzile a tv cu a receptor satelit de aceea vreau sa elimin telecomanda tv ului  pornind ul numai din buton. Alte idei daca mai are cineva, multumesc d le Andrei pt. varianta dv.

Link to post
Share on other sites

Bun si care e logica sa plece ?Daca se ia curentul cand vine sa plece si daca nu e omul acasa?Eu chiar nu inteleg logica necesitatii acestei porniri.

sute de variante tv folosesc aceasta chestie,doar fabricantul poate specifica " DE CE?"

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines