Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare clona Pickit2.


Recommended Posts

Trebuie s-a programez un ATMEGA328P, find fan PIC nu am usbasp si nici nu as vrea sa arunc bani pentru unu-l ca sa-l folosesc 1 data si dupa sa adune praful asa ca am inceput sa caut alternative. Am gasit pe net ca ultima versiune de avrdude se poate folosii de pickit-2, avand o clona cu soclu ZIF am inceput sa caut pinii mai ales cel de  'AUX' care trebuie folosit pentru atmega dar nu si pentru PIC ( numai la cele cu LVP) si am constatat ca pe clona mea pin-ul AUX este direct conectat cu pinul 'DATA' cautand pe net am gasit schema dupa care a fost facut ( eu l-am cumparat de pe forum).

 

Posted Image

 

 Intrebarea mea ar fi daca stie cineva de ce s-a recurs la legarea celor doua pini inpreuna la aceasta schema si la celalalte este lasat singur cu o rezistenta si folosit ca 'AUX' cum este la cele originale ?  Daca nu are nici o functionalitate atunci as intrerupe traseul, lipesc o rezistenta si-l folosesc ca AUX.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Da stiu, m-am uitat dar tot ce am gasit in fisierele postate este o schema,modelul 3D a placii , hex-ul, si un link catre aplicatia Pickit2.  Nu am gasit o descriere a montajului sau un motiv pentru care cele doua pini-uri sunt legate intre ele.

 

Softul pickit2 are analizatorul logic unde se poate selecta fiecare pin manual Low sau High, daca am seta AUX ca HIGH si DATA ca LOW avem un scurtcircuit de toata frumusetea in PIC, nu gasesc nici un motiv pentru care sunt legate in afara ca firmware-ul scris in PIC18F2550 este modificat fata de cel original si pin-ul este folosit pentru altceva decat ca iesire AUX

Edited by bandi12
Link to comment

Negasind alte informatii m-am pus pe treaba si am intrerupt traseul care lega cele doua Pin-uri. Am incercat stergerea,citirea,scrierea a 4 PIC-uri (16F628A,16F1507,16F1508,16F1786) nu am intampinat probleme, dupa care am pornit analizatorul logic din softul Pickit2 cu optiunea de activare manuala a celor 3 pini (4,5,6) si functioneaza normal in sensul ca cand ii pun pe low am 0V cand ii pun pe high am 5V.

 

Deci cred ca ori este o eroare de proiectare ori exista o alta functionalitate a celor doua pinuri legate intre ele de care nu stiu eu ( softul pickit2 poate face mult mai mult decat il folosesc eu deci posibil s-a existe ceva pe acolo care sa necesite cele doua pinuri legate intre ele) dar cautand alte scheme de pickit2 nu am gasit alta unde cele doua pinuri sa fie legate.

 

Urmeaza ca in zilele urmatoare sa cumpar un atmega si sa incerc sa-l scriu cu hex-ul pentru celebrul tester de componente sa vad daca chiar merge scris cu pickit2. 

Edited by bandi12
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines