Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
hpavictor

IC7300

Recommended Posts

Victor, 

Gasesti pe radioamator.ro un topic pe care l-am initiat in decembrie 2016, inainte de a achizitiona IC-7300 :

Achizitie Icom IC-7300: Da sau Nu?

Cel mai avantajos il poti cumpara de la MediaGlobe Italia. Avantaje: au pretul cel mai mic, ofera garantie 3 ani si ofera facilitate de buy-back. Daca te superi, le trimiti inapoi transceiverul, ti-l evalueaza, iti vor oferi cam 75-80% din pretul initial (daca nu e deteriorat) si iti poti cumpara alt transceiver de la ei, punand diferenta. 

Pe scurt, minusuri identificate pana in prezent:

- nu e un transceiver destinat contest-man-ilor (care au nevoie de stilul "functia si butonul" );

- la operare in mod CW si numai cand lucrezi cu casti, se aude un mic pacanit la trecerea de pe Tx pe Rx ;

- S-metrul e calibrat in "standard ICOM" (adica in trepte de 3dB, nu de 6dB asa cum e recomandarea IARU. Pana la 58, semnalele sunt afisate la o diferenta de aprox. 1 grad S, ce vine peste 58 e OK pana la 59+40 sau +60. Avand in vedere ca S-metrul e ceva foarte relativ, nu mi-am mai batut capul !

- ATU-ul e slabut, poate acorda antene doar in range-ul de impedante de la 5 la 130 ohmi daca nu ma insel, cu SWR maxim de 1:3 . Se poate pune totusi in mod "Emergency", dar puterea maxima va fi limitata la 50W. Recomand folosirea unui tuner automat extern de calitate superioara. Personal, folosesc un transmatch extern realizat de mine acum 20 ani - o forma de retea L care este conectata pe rand in 4 configuratii posibile, cu ajutorul unui comutator.

In rest, il pot vorbi numai de bine, calitatea emisiunii (in orice mod de lucru) e excelenta, e foarte sensibil si meniurile sunt bine gandite. Filtrele sunt super, actioneaza dur, ferm, l-au impresionat placut si pe batranul meu (fost radiotelegrafist profesionist). LCD-ul se misca natural atat pe comenzi, cat si pe spectrum sau waterfall. Modurile digitale se lucreaza cu un singur cablu USB intre statie si PC - dar trebuie sa pui musai clampuri de ferita la ambele capete (eu am pus si pe mijloc). Decodor RTTY inclus, daca pleci in portabil. Eu am lucrat cu el in toate modurile digitale (inclusiv FT8). Poti decoda si emisiuni DRM pe unde scurte (am receptionat Radio Kuwait, Radio Romania International si Vocea Nigeriei) - dar programezi iesirea de semnal pe USB sa fie "IF" si nu AF. Are bug incorporat cu memorie, setabil pentru orice tip de cheie. SDcard pe care poti face poze de pe ecran si poti inregistra QSO-urile (atat corespondentul cat si pe tine). Pentru voce, poti modifica setarile spectrului astfel incat sa ai o emisiune cu tenta radiofonica... Nu se incalzeste, iar tranzistorii etajului final sunt foarte bine protejati. Sensibilitatea si filtrele de iesire sunt conform specurilor, iar zgomotul de banda e vizibil mai scazut decat la alte scule pe care le cunosc. Reducatoarele de zgomot sunt foarte eficiente si configurabile, iar cu filtrele digitale te poti juca lejer.

Singurul cu care l-as inlocui ar fi un transceiver care sa aiba receptor dublu, dar cu performante identice si sincronizabil 100% cu celalalt, ca sa pot face la o adica si receptie cu diversitate. 

Iti urez succes daca te hotarasti, e un transceiver foarte bun!

Cezar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da , e pe lista de dorințe .

Aștept să treacă Moș Crăciun de două trei ori , poate am noroc :91 .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines