Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe active Bande


Postări Recomandate

Buna ziua, etaj final pe tranzistori,sasiu Xjc-NO.37.a fost reparat (finali schimbati),am gasit montate rezistente serie de 20ohmi pe alternativ,problema este ca se incalzesc f tare ,la fel si finalii,chiar si fara semnal audio.u redresat 28v.fara rex 34v,finalii se incalzesc mult mai repede.Am montat ventilator după cca 10 min de mers in gol ajunge la cca 55grade.va rog o schema si ceva idei.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am gasit rezitente înlocuite cu altele de valori mai mici 80ohmi in loc de 100 ,1k in loc de 1,3,mai caut la ce sa schimbat .revin.Am schimbat R cu pricina ,am măsurat tensiunea din baze ,la o pereche am 0,42 traz. sunt reci,la cealalta 0,7v tranzistorii se incalzesc dar mult mai incet.ce sa schimb?

Link spre comentariu

...nu cred ca cineva stie exact ce sa schimbati, dar ar trebui sa verificati cu atentie etajul cu 0,7v pe finali si masurati valori prin comparatie cu celalalt etaj....puneti poze sa vedem ce-i acolo, altfel vorbim degeaba. Aveti tz.superdiode pe radiator ? diodele de care vorbeam exista ? sunt ceva semireglabile pe acolo ?.....toate astea trebuie sa le spuneti dvs.in postare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări