Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
veirone

convector incalzire 2000w

Recommended Posts

salutare, detin un convector electric de 2000w la care sa defectat termostatul, mai bine zis sa topit o lamela.. in locul termostatului pot pune un cronotermostat de centrala? sa ii reglez la cat vreau temperatura? astept pareri sau alte idei. ms

Edited by veirone

Share this post


Link to post
Share on other sites

În principiu se poate, dar trebuie găsit locul optim unde să poziționezi sonda termostatului, fiindcă ea trebuie să citească temperatura aerului care intră în convector, nu pe cea a celui care iese și care este supraîncălzit față de temperatura amibiantă. Soluția este să pui termostatul în partea de jos a convectorului, dar ferit (ecranat termic) de radiația directă a rezistenței....

Mai intervine o problemă, cronotermostatul nu comandă direct curenți mari, ar trebui să intercalezi între el și convector un releu care să comute curentul mare cerut de rezistență. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

este un convector f simplu. fara ventilator. este mic si compact, deaia as vrea sa il fac sa nu il arunc. o sa revin cu poze unde are el sonda de la termostat pusa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai umblați cu prostii la aparatele de încălzire,pentru 10-15 lei cât costă un termostat.Dacă se blochează improvizația,rezistența va fi alimentată continuu,cu risc de incendiere a locuinței!(sau a stabilimentului :rade:).

Edited by Andrei Tabacaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

În afară de termostatul principal, mai există o siguranță termică sau un bimetal de protecție pentru cazul blocării termostatului.Oricum, trebuie lucrat cu răspundere, având în vedere normele de electrosecuritate și antiincendiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai bine pt asta se preteaza termostatele industriale.Eu am folosit din cele pt industria usoara,confectii textile.Au pe la mesele de calcat sau generatoare de abur termostate pe care daca le folosesti in regim domestic,le poti lasa mostenire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines