Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arzator fonta temperatura de funcționare


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alimentarea cu gaz a acelui arzător,de către un amator nepriceput,poate produce explozii!Nu înțeleg cum se permite la secțiunea "Incepători"o asemenea discuție!

 

Oare tu nu ai fost un "amator nepriceput" la inceput cand te-ai apucat de ceva? Le-ai stiut pe toate din prima? Se pare ca pe acest forum,au loc doar profesionisti,sa nu mai ocupam loc noi astia mai "prosti". Ma scuza-ti ca am ocupat loc pe acest forum si v-am rapit din timp. O sa incerc sa nu mai ocup spatiu din acest moment. Va multumesc de acest timp acordat si se poate inchide aceasta discutie.

Editat de roscatu
Link spre comentariu

1.1. Scop

Prescripţia tehnică PT A1-2002, ediţia 1, "Cerinţe tehnice privind utilizarea aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi", denumită în continuare prescripţie tehnică, face parte din reglementările tehnice naţionale referitoare la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.

Prezenta prescripţie tehnică stabileşte cerinţele tehnice minime obligatorii pe care trebuie să le satisfacă aparatele consumatoare de combustibili gazoşi pentru a putea fi autorizată exploatarea lor la utilizatorii finali din România.

Cerinţele privind proiectarea, construirea, funcţionarea, echiparea cu facilităţi opţionale, siguranţa în funcţionare şi certificarea acestor tipuri de aparate se adresează producătorilor.

Cerinţele privind montarea/instalarea, punerea în funcţiune, exploatarea, verificarea tehnică periodică, repararea, service-ul, garanţia şi siguranţa în exploatare a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi se adresează prestatorilor de specialitate, autorizaţi de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, denumită în continuare ISCIR, şi utilizatorilor finali. Aceste cerinţe au drept scop asigurarea protecţiei utilizatorilor finali.

De asemenea, prescripţia tehnică stabileşte modul de verificare a respectării acestor cerinţe.

Autoritatea tehnică care asigură punerea în aplicare şi respectarea prevederilor prezentei prescripţii tehnice este ISCIR, care, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.340/2001, este organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Industriei şi Resurselor, având ca principal obiect de activitate asigurarea în numele statului a protecţiei utilizatorilor şi siguranţei în funcţionare pentru instalaţiile şi aparatele în categoria cărora se integrează şi aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.

1.2. Domeniu de aplicare

1.2.1. Categorii de aparate şi echipamente

1.2.1.1. Aparate consumatoare de combustibili gazoşi nominalizate în Hotărârea Guvernului nr. 761/2001 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă pentru aparatele consumatoare de combustibili gazoşi

Prevederile prezentei prescripţii tehnice se aplică:

a) aparatelor folosite pentru gătit, încălzit, producerea apei calde, refrigerare, iluminare sau spălare şi având, când este cazul, o temperatură normală a apei de cel mult 105°C, de exemplu:

- aparate de gătit de uz casnic;

- aparate de gătit de uz profesional;

- încălzitoare instantanee pentru producerea apei calde menajere;

- încălzitoare de apă cu acumulare pentru producerea apei calde menajere;

- cazane pentru încălzire centrală, cu arzătoare atmosferice având puterea P < 70 kW;

- cazane pentru încălzire centrală având puterea 70 kW < P <= 300 kW;

- primusuri;

- barbecue;

   

Link spre comentariu

banuiesc ca activitatea se va desfasura afara sau intr-un atelier dedicat.este un arzator care va incalzi o galeata de aluminiu.

porozitatea partii superioare a masei dupa turnare este o problema mare.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări