Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
vlad1980

Amplificator EL34

Recommended Posts

Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine.

 

M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. 

 

Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. 

 

Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat:

 - caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta?

 - trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun?

 

Multumesc.

Edited by vlad1980
Link to post
Share on other sites

Io p-ăsta. Cu cît mai simplu şi fără reacţie cu atît mai bun. Se poate pune şi ECC83 sau 6H2n. Ai nevoie de miezuri de 18cm2, tolă bună. N-are rost să iroseşti o lampă capabilă în altă schemă decît contratimp.

Edited by zal
Link to post
Share on other sites

Sînt printre cele mai bune pe care le poţi achiziţiona în prezent, dacă trebuie să te fereşti de ceva, fereşte-te de JJ. Nu exclude şi achiziţionarea unui set de lămpi vechi dar funcţionale, ajută la teste, apoi le foloseşti pe cele noi.

Link to post
Share on other sites

Miezurile de la autotrafo din TV VS47... nu mai ştiu cît. Alea cu redresarea cu EY82, dacă mai ţin minte.

Carcasele sînt făcute la traforaj.

Edited by zal
Link to post
Share on other sites

Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine. M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat: - caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta? - trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun? DuMultumesc.

Duminica viitoare, pe 27.03 fac o audiție, inclusiv cu un amp care are ca baza schema de la Mullard, asa îți poți face o idee de sound, este posibil ca Duminica sa vand ampul,ai mai putea sa asculți alt PP cu EL 34 prin Aprilie.
Link to post
Share on other sites

Avand in vedere ca 4 lampi pentru un PP sunt mai greu de gasit decat 2 lampi pentru un SE, iau in considerare si realizare unui SE care dpdv putere satisface nevoile mele. 

 

Ca si perfomante, merita sa merg catre un SE cu proiectul? 

Link to post
Share on other sites

nu am gasit pana acum 4 lampi EL34 cu care sa fac un PP asa ca o sa trec la realizarea unui SE pentru ca ma mananca curiozitatea cum se aude acesta lampa. 

 

mi-a fost recomandata mai sus schema aceasta http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el34_4.htm

 

daca are cineva si alte scheme de SE cu EL34, va rog sa ma ajutati sa ma decid asupra schemei.

 

multumesc 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines