Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cuza

Dell Latitude D500 nu porneste

Recommended Posts

Buna ziua, am un laptop Dell Latitude D500, care atunci cand citeam un pdf deodata a picat si nu a mai vrut sa porneasca, cand am incecat sa-l repornesc, se aprindeau si se stingeau cele 3 led-uri de langa butonul de power respectiv 2 leduri> cel de power si cel de la hard, ledurile clipesc atunci cand apas pe butonul de power.

 

Nu mi dau seama acum ce este, poate fi o protectie a unei surse, si imi taie tot, asa nu imi dau sema ce s-ar fi putut intampla, partea de incarcare baterii imi functioneaza deoarece am masurat un 3,43V si un 4,3 V, pe butonul de power am masurat 4,90V.

 

Insa pe sursa de la procesor nu am nimic, iar tensiunile de stand by nu stiu de unde sa le masor, sincer nu mi dau seama ce se intampla, nu cred ca a picat cipul video, nord bridge, sau biosul.

 

Codul placii de baza este : DA0JM3MB8F2 Rev F

 

Are cineva o schema pentru acest laptop, sau a mai vazut cineva acest defect, din amintiri.

 

Stiu ca este un laptop vechi dar eu vreau sa l tin pentru programari microcontroller-e pe serial, deoarece are tensiunea de Vpp mare.

 

Va multumesc anticipat!

Edited by cuza
Link to post
Share on other sites

 

Are cineva o schema pentru acest laptop, sau a mai vazut cineva acest defect, din amintiri.

 

Stiu ca este un laptop vechi dar eu vreau sa l tin pentru programari microcontroller-e pe serial, deoarece are tensiunea de Vpp mare.

 

Va multumesc anticipat!

 

si eu am unul destul de vechi si inca isi mai face treaba,tot asa il mai tin pentru programare , chiar si pentru scheme , merge destul de bine la vechimea lui.

gata cu vorbaria uite schema http://elektrotanya.com/dell_latitude_d500_d505_d510_quanta_dm1_rev_1a_sch.pdf/download.html

 

astepti citeva secunde si dai click pe GET MANUAL pentru descarcare succes

Link to post
Share on other sites

Am mai masurat eu un integrat MAX1999, daca auzit cineva de el, si vad ca acum nu se mai aprinde niciun led, si nici tensiune pe conectorul ce incarca bateria numai am, inainte aveam 4,3V peste tot, cred ca l-am zapacit eu de tot acum :(.

 

Idea era ca aveam tensiunea de 3,1v si 5V pe bobinele L23 si L24, dar numai in peak pe scurt timp atunci cand apasam butonul de power dupa care cobora la 1,3V, iar circuitul integrat SC1486 nu se alimenteaza, acu nici tensiunile alea numai apar.

 

Cred ca ar trebui sa inlocuiesc circuitul integrat MAX1999, dar nu sunt sigur, ideea este ca atunci cand laptopul mergea, bateria fiind veche si distrusa,( in sensul ca numai inmagazina energie), ledul de incarcare baterie se facea cand verde cand portocaliu, asta o data pe secunda, poate si din cauza bateriei sa se fi stricat, sa fi dat peste cap circuitul integrat MAX1999.

 

Ce parere aveti?

 

Nu cred ca ar trebui facut reflow la cipul video, banuiesc ca sursa ar fi trebuit sa fie ok, macar sa repar eu sursa si apoi sa ajung la reballing sau reflow.

Edited by cuza
Link to post
Share on other sites

Ati verificat si alimentatorul?Posibil ca el este vinovatul si cautati defectul in alta parte.

Da,da asa este,dar pur si simplu puteti sa incercati cu un alt alimentator.

Asteptam raspuns ! O zi minunata va doresc !

Edited by FLORIN IORDACHE
Link to post
Share on other sites

Pai am masurat asa, 18,98V intre capacul din exterior si invelisul interior si pe punctul central si masa(capacul exterior) si am 0 V, este o tensiune normala? Pe pinul central, ar trebui sa am vreo tensiune? Din ce am vazut este un pin de comunicatie, baietii spuneau ca ar trebui sa primesc ceva de la laptop si nu de la sursa.

 

Ce parere aveti?? pe alimentator am pus un bec de 12V 21W, si la inceput nu-l aprindea tot timp-ul (dura ceva timp pana se  aprindea becul, ori se proteja sursa, adica se stingea led-ul de pe sursa), dar cand il aprindea il tinea aprins, si nu oscila, sau sa cada alimentarea, si de acea am crezut ca alimentatorul este bun, iar tensiunea masurata la bornele placii de baza ramanea constant la valoarea 18,98V, laptopul la pornire absorbind un consum de 220mA

Edited by cuza
Link to post
Share on other sites

Pe el scrie 19,5V 3.34A, pe placa ajunge 19.1V, nu stiu daca conteaza abaterea asta, problema este ca circuitul MAX1999 nu lucreaza si nu mi dau seama de unde isi ia alimentarea, vad ca nu este un shut down, are 5v pe pinul 6

Link to post
Share on other sites

Schema trimisa este buna, vad ca se pupa la notatii cu ceea ce am pe plava insa imi este destul de greu sa o urmaresc deoarece sunt incepator si nu sunt familiar cu acest tip de scheme. Nu mi dau seama ce trebuie sa verific mai intai, pentru a observa de ce nu mai am tensiunea pe placa.

Link to post
Share on other sites

Am incercat cu alt alimentator, si nu merge acelasi defect  :26

Ce sa mai incerc nu stiu, controller-ele nu sunt alimentate cu 5V, am doar tensiunea de 19V(DcIn, Pgood), nu mi dau seama de unde ar trebu sa iau acel 5V. :26

Am un integrat MAX1999 ce are o iesire catre un mosfet data la masa

Link to post
Share on other sites

Buna seara,

 

Am schimbat MAX1999  cu MAX8734 si acum am ajuns iar la defectul de la care am plecat, adica ledurile de power hdd si inca unul cand apas butonul de porire clipesc, iar tensiunile de 3,3V si 5V vin doar pe scurt timp, atata timp cat tin butonul apasat.

 

Ce sa mai verific?Nu mi dau seama.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines