Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
philiprobz

Gravura chimica

Recommended Posts

 Pe scurt, ceea ce doresc sa fac este sa inscriptionez mai multi  tarozi pe care i-am primit de la o cunostinta care a lucrat intr-o sectie de scularie , tarozi cu diametre si pasuri mai rar folosite. Multi dintre acesti tarozi au fost facuti din alti tarozi mai mari iar grosimea cozii acestora nu corespunde cu partea responsabila efectiv de filetat . Vreau asadar, sa inscriptionez pe fiecare tarod valoarea corespunzatoare a diametrului si pasului. M-am uitat la niste tarozi de fabrica mai vechi care aveau ceva inscriptionat dar nu prin pansonare si nici cu laser sau alte minuni moderne. Cred ca tot prin actiunea coroziva a unei substante chimice au fost realizate acele notari.  Intentionez sa folosec clorura de zinc si acoperirea cu o alta substanta a cozii tarodului, zgarierea cifrelor dorite si cufundarea in baie de clorura de zinc a portiunii respective. Ceva sfaturi ar fi binevenite si mai ales as vrea sa aflu ce fel de substanta este potrivita si accesibila in acelasi timp pt acoperirea de care am pomenit. Pe un forum am citit ca se poate folosi un grund din smoala si nu mai stiu ce fel de ceara , "imune" la clorura de zinc dar nu m-am lamurit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu pt treaba asta folosesc o frezuta gen Dremel cu arbore flexibil si o freza sferica diamantata cu diam de 3mm.

Scriu direct cu mana pe scula.  Marcajul rezultat nu pot sa spun ca e ca la carte (nu e profund, doar un soi de zgarietura), dar este foarte rapida marcarea si suficient pt mine sa vad despre ce scula e vorba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines