Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest r0ckstar

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM1":

Recommended Posts

Guest r0ckstar

Prima data cand folosesc Arduino. Am o placuta Nano si incercai sa uploadez un exemplu. O sa spun pe pasi ce facui.

1) Instalai Arduino IDE 1.6.8
2) Conectai placa la laptop printr-un Mini-USB.
3) Deschisai Basic Example - Blink
4) Setai Board ca Nano
5) Setai programator ca Arduino as ISP
6) Apasai Upload

Eroarea completa:

avrdude: ser_open(): can't open device ".COM1": The system cannot find the file specified.


Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.



Ca fapt divers, Tools -> Port este gri si nu pot sa dau click pe el. De asemenea, o solutie pe google spunea sa updatez driverul din device manager facand browse la Arduino/drivers. Nu gaseste niciun driver acolo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In device manager, la ports, pe langa COM1 nu mai ai nimic? Trebuia sa ai un port serial virtual pus de driverii de la Nano. La prima conectare a placutei la PC nu ti-a dat vreo eroare de instalare a driverilor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu alte cuvinte, tebuie sa-i spui lui Arduino ce port sa foloseasca: Tools -> Port.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest r0ckstar

Cu alte cuvinte, tebuie sa-i spui lui Arduino ce port sa foloseasca: Tools -> Port.

Dupa cum am spus, optiunea asta e cu gri. Nu pot s-o selectez. Asa arata Device Manager la mine:

 

post-255980-0-17680500-1457792557_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest r0ckstar

Stiu, dar nu imi ofera posibilitatea sa-l repar. Nu gaseste niciun driver sa instaleze, nici online si nici din folderul "drivers" din locul in care am instalat Arduino.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest r0ckstar

Scrisul e sters....il zgarie unul de la service cu periuta cand curata sacazul. O sa incerc ambele, pe rand.

 

Oricum, realizai un mic progres. In device manager, instalai legacy hardware si acum am si eu COM & LPT, sub care apare COM3. Din pacate, e tot cu semnul exclamarii si tot nu se updateaza.

 

 

EDIT: Driverul nu merge instalat. Zice "Driver install failure!".

Edited by r0ckstar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca in pachetul oficial Arduino sunt numai driverele pentru adaptoare FTDI (ft232), dar cele mai multe clone chinezesti vin cu CH340. Iti trebuie drivere corespunzatoare.

 

LE Iar am apasat tarziu pe "trimite"

Edited by Liviu M

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest r0ckstar

MERGE! Se pare ca are putin joc Mini-USB si deaia nu mearsa instalarea driverului. Dar acum merge. Multumesc gabiferaru, driverul tau ma rezolva. :d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines