Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiector led defect


Postări Recomandate

Salut. Am achizitionat de curand un proiector cu led de 50W dar din pacate nu functioneaza bine.

Cand il alimentez functioneaza intermitent ca un semnalizator auto

Este alimentat la 220v si are o sursa in comutatie dar din pacate nu ma pricep foarte mult la depanat surse

Poate ma ajuta cineva cu depanarea. Multumesc anticipat

 

Si inca 2 poze

post-183011-0-93978800-1457273224_thumb.jpg

post-183011-0-32265700-1457273233_thumb.jpg

post-183011-0-73921500-1457273805_thumb.jpg

post-183011-0-76929400-1457273812_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar trebui verificat dacă tensiunea de ieșire fluctuează așa sau unul din leduri e întrerupt și pâlpâie ritmic, de obicei așa se întâmplă când sunt ,,pe ducă,,....

Pune în locul ledului de putere o rezistență de putere care să ia un curent echivalent, sau 3 becuri de far auto înseriate și vezi dacă sursa e de vină.

Link spre comentariu

Pe carcasa sursei sunt niste temperaturi. Poate aia de 75 de grade este depasita si piesa care e montata pe radiator are vreo protectie la temperatura. Pune un ventilator pe sursa si da-i drumul sa vezi daca mai face sau sufla cu uscatorul de par aer rece pe radiatorul ala. Daca la rece se comporta bine, mai pui mazga pe-acolo, mai maresti radiatorul, mai gauresti carcasa daca nu ti-o ploua...mai schimbi ala negru de pe radiator cu altul ca el, poate deja si-a dat duhul.

Link spre comentariu

Salut. Am achizitionat de curand un proiector cu led de 50W dar din pacate nu functioneaza bine.Cand il alimentez functioneaza intermitent ca un semnalizator autoEste alimentat la 220v si are o sursa in comutatie dar din pacate nu ma pricep foarte mult la depanat sursePoate ma ajuta cineva cu depanarea. Multumesc anticipat

Si inca 2 poze
Dacă a fost achiziționat de curând,vedeți că este în garanție.Am cumpărat și eu recent 2 proiectoare de 30W din Dede... (Lohuis)și au 2 ani garanție!
Link spre comentariu

Mariane, hai sa-mi dau si eu cu parerea: unele surse comuta asa cum descrii tu on/off atunci cand intra in protectie.

 

Protectia este uzual si de sub- si de supra-tensiune, adica alimenteaza normal/continuu intr-o anumita "fereastra" si daca se iese din fereastra intra protectia.

Protectia de supratensiune este simplu de inteles, are un prag, dar de obicei acolo limiatarea se face continuu nu on-off.

Protectia de sub-tensiune are de obicei caracter pulsator, este facuta ca sa nu pui o sarcina care vrea curent mai mare decat ce debiteaza sursa.

 

In cazul ca tu esti in situatia acestei protectii de sub-tensiune cred ca poti iesi usor din inteval inseriind cu COBul o rezistenta de cativa Ohmi (de putere, va avea si niste Watti buni la curentul respectiv). Daca cu rezistenta respectiva nu mai palpaie, inseamna ca este o astfel de protectie si ca tensiunea COBului este mai mica decat ce "vrea" sursa.

Link spre comentariu

Am atasat un bec de 220v la esirea din sursa si am acelasi problema

  Acel bec consuma un curent mai mare decat cel stabilit in proiectarea sursei ca fiind curentul normal de functionare, asa ca sursa intra in protectie. Sunt aproape 100% ca @Dxxx are dreptate, sursa este inafara domeniului de functionare. Am achizitionat si eu o astfel de sursa chinezeazca, la fel face.......... atunci cand nu te aflii cu U respectiv I in dommeniul de functionare.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări