Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mariandmd

Proiector led defect

Recommended Posts

Salut. Am achizitionat de curand un proiector cu led de 50W dar din pacate nu functioneaza bine.

Cand il alimentez functioneaza intermitent ca un semnalizator auto

Este alimentat la 220v si are o sursa in comutatie dar din pacate nu ma pricep foarte mult la depanat surse

Poate ma ajuta cineva cu depanarea. Multumesc anticipat

 

Si inca 2 poze

post-183011-0-93978800-1457273224_thumb.jpg

post-183011-0-32265700-1457273233_thumb.jpg

post-183011-0-73921500-1457273805_thumb.jpg

post-183011-0-76929400-1457273812_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Ar trebui verificat dacă tensiunea de ieșire fluctuează așa sau unul din leduri e întrerupt și pâlpâie ritmic, de obicei așa se întâmplă când sunt ,,pe ducă,,....

Pune în locul ledului de putere o rezistență de putere care să ia un curent echivalent, sau 3 becuri de far auto înseriate și vezi dacă sursa e de vină.

Link to post
Share on other sites

E foarte posibil ca la curenți ceva mai mici  decât cel maxim dat de sursă, ledul să nu mai pâlpâie, fiindcă disipă mai ușor o temperatură mai mică.....dar la 0,6A se schimbă situația. Verifică și sursa separat cum am scris mai înainte..

Link to post
Share on other sites

Pe carcasa sursei sunt niste temperaturi. Poate aia de 75 de grade este depasita si piesa care e montata pe radiator are vreo protectie la temperatura. Pune un ventilator pe sursa si da-i drumul sa vezi daca mai face sau sufla cu uscatorul de par aer rece pe radiatorul ala. Daca la rece se comporta bine, mai pui mazga pe-acolo, mai maresti radiatorul, mai gauresti carcasa daca nu ti-o ploua...mai schimbi ala negru de pe radiator cu altul ca el, poate deja si-a dat duhul.

Link to post
Share on other sites

Am atasat un bec de 220v la esirea din sursa si am acelasi problema

De mentionat ca nu se incalzeste nimic si proplema asta o face de cand alimentez sursa... deci nu apuca sa se incaleasca

O sa incerc sa schimb toti condensatorii..

 

Link to post
Share on other sites

Salut. Am achizitionat de curand un proiector cu led de 50W dar din pacate nu functioneaza bine.Cand il alimentez functioneaza intermitent ca un semnalizator autoEste alimentat la 220v si are o sursa in comutatie dar din pacate nu ma pricep foarte mult la depanat sursePoate ma ajuta cineva cu depanarea. Multumesc anticipat

Si inca 2 poze
Dacă a fost achiziționat de curând,vedeți că este în garanție.Am cumpărat și eu recent 2 proiectoare de 30W din Dede... (Lohuis)și au 2 ani garanție!
Link to post
Share on other sites

Mariane, hai sa-mi dau si eu cu parerea: unele surse comuta asa cum descrii tu on/off atunci cand intra in protectie.

 

Protectia este uzual si de sub- si de supra-tensiune, adica alimenteaza normal/continuu intr-o anumita "fereastra" si daca se iese din fereastra intra protectia.

Protectia de supratensiune este simplu de inteles, are un prag, dar de obicei acolo limiatarea se face continuu nu on-off.

Protectia de sub-tensiune are de obicei caracter pulsator, este facuta ca sa nu pui o sarcina care vrea curent mai mare decat ce debiteaza sursa.

 

In cazul ca tu esti in situatia acestei protectii de sub-tensiune cred ca poti iesi usor din inteval inseriind cu COBul o rezistenta de cativa Ohmi (de putere, va avea si niste Watti buni la curentul respectiv). Daca cu rezistenta respectiva nu mai palpaie, inseamna ca este o astfel de protectie si ca tensiunea COBului este mai mica decat ce "vrea" sursa.

Link to post
Share on other sites

Tot din targ a cumparat un prieten una identica. Facea la fel. Avea sursa insa incastrata in superglu. Nu se putea umbla in ea si nici nu se vedea ce este acolo. Am dezizolat un pic firele de alimentare(pe iesire) si am lipit un electrolitic de 470micro/63v. La el s-a rezolvat.

Link to post
Share on other sites

Am atasat un bec de 220v la esirea din sursa si am acelasi problema

  Acel bec consuma un curent mai mare decat cel stabilit in proiectarea sursei ca fiind curentul normal de functionare, asa ca sursa intra in protectie. Sunt aproape 100% ca @Dxxx are dreptate, sursa este inafara domeniului de functionare. Am achizitionat si eu o astfel de sursa chinezeazca, la fel face.......... atunci cand nu te aflii cu U respectiv I in dommeniul de functionare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines