Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
adrian250786

Samsung PS-42C62H

Recommended Posts

Salutare,v-as ruga daca se poate sa imi dati cateva sfaturi in vederea depanarii acestui tv(sau poate cineva s-a mai intalnit cu aceeasi problema)Defectul se manifesta astfel:bagam in priza se aprindea ledul albastru ca ca si cum ar porni se stingea si se auzeau releele ca si cum nu ar putea sta cuplate....demontat scos sursa gasit siguranta arsa(nu cea de 220)plus tranzistorii mosfet(q801,q802)i-am inlocuit(nu am mai gasit nimic altceva in scurt sau intrerupt)surpriza a pornit,a functionat aprox.4 ore fara probleme,fiind tarziu l-am oprit totul ok,a doua zi i-am dat drumu si n-a mai vrut deloc sa porneasa,acum se manifesta astfel:bag in priza si ledul de power clipeste intermitent si repede,am demontat din nou sursa am verificat tot nimic nu pare sa fie in neregula,tensiunea de 5 v curata,verificat majoritatea cond.(scoase si masurate),am scos si verificat modulele x,y nu e nimic in scurt si nici-un cond umflat sau scurs,chiar m-a bagat in ceata aceasta problema.Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si fara Y sau Z cuplate la sursa ,ledul clipeste intermitent?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am incercat fara Y,Z cuplate........o sa incerc si o sa revin.multumesc,am uitat sa spun ca releele nu se mai aud deloc acum,ca si cum ar fi ceva in scurt si nu permite sursei sa porneasca(am verificat tot ce a avut legatura cu primul defect conform documentatiei gasite pe net pentru chitul respectiv de reparatie).

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare,revin cu masuratori de la fata locului,am scos modulele modulele pe rand(x,y si cel cu lvds)...se comporta la fel clipeste ledul intermitent si rapid,am facut cateva masuratori

conector alimentare main board(CN801)

-pin 1 -3,92v

-pin 3 - 5,13v

-pin 7si8 -0,93v

-pin 12-13 - 0,90v(pe cablaj scrie 5,3v)

-pin 14-15 -0,90v pe cab tot 5,3 scrie

-pin 21-22 - 0,80

asta am masurat pe conectorul de pe sursa ce pleca catre placa de baza tensiunile masurate sunt (curate)

tensiuni gasite pe placa de baza-

5,1 pe d107,4,4 si pe c1156  oscileaza intre 0,8 si 2,7 ceea ce cred ca nu este ok

multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines