Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SA-GX280


Vizitator koandy1983

Postări Recomandate

Vizitator koandy1983

Salut,

 

Un receiver Technics SA-GX280, conform schemei Transformatorul T751, care este cel de stand-by, ar trebui sa scoata 9.8V AC. Masurat scoate 18.5V AC. Dupa rectificare conform schemei, traseul se duce catre un tranzistor(Q752 - regulator) care pe colector ar trebui sa aiba 8.9V, in urma masuratorii are 25V. La bornele capacitorului C753, are 25V, care ar fi chiar limita maxima a acestuia.

 

Se poate defecta un  transformator astfel incat sa aiba voltajul mai mare decat ar fi trebuit? In cazul meu, chiar dublu?

 

Am atasat si o bucatica din schema. Sper ca e voie.

post-222185-0-49200700-1456862315_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator koandy1983

Da q752 ar fi trebuit sa reguleze 5v. Nu am masurat pana acolo.Referitor la masuratoarea t751, am masurat 25v la bornele capacitorului c753. Si 18vac la cele doua borne de iesire a trafului t751.Foarte dubios intr-adevar.

Link spre comentariu

Doar daca tu nu masori acea tensiune spre masa corecta.Un trafo scoate o tensiune mai mare prin inseriere de spire in bobinaj.In cazul tau cine le-ar fi adougat?

 

 

Sau prin scurt in primar, am intalnit cateva cazuri, echivalent cu reducerea numarului de spire. Bineinteles trafo se incalzeste in acest caz.

 

@initiator, sigur aparatul masoara bine ? Nu are bateria consumata sau cumva masori curent continuu pe sc ala de alternativ ? Multe chinezarii arata exact dublu in cazul acesta.

Editat de modoran
Link spre comentariu

vezi ca reguleaza cam mult ala al tau si s-ar putea ca dimineata sa ai casa plina :)))))))))))))

Reducerea numarului de spire aproximativ cu jumatate pentru tensiunea masurata de el in secundar ar fi dus la defectarea trafullui prin supraincalzire in 30 de secunde!

Link spre comentariu
Vizitator koandy1983

Asa a intrebat Andrei si asa am raspuns si eu :) cu regularea asta. Am testat acum aparatul masurand o sursa de calc la 12v si aparatu indica 12.05v. Daca setez aparatul pe ac masoara fix 0v pe circuitul de 12vdc de la sursa. Baterie cred ca mai are desi nu le-am mai schimbat de vreun an. Dar cred ca are indicator pt low battery, ca aparatu nu e chiar chinezarie. E un Maxwell. O fi scurt in primar dar o sa verific maine daca se incalzeste, ca nu l-am atins, ca deh, sa nu ma faca sa rad putin, ca doar e defect, nu e de incredere :)

Link spre comentariu

Poate a fost inlocuit transformatorul original intre timp, dar nu s-a pus tot de 9,8 V...Daca aveti ampliful de nou, ar mai putea fi o greseala facuta din fabrica, respectiv cel care manevra utilajul pentru bobinajul secundarelor, avea setat aparatul pentru numarul de spire aferent transformatoarelor cu primarul de 110V si atunci s-ar explica numarul dublu de spire in secundar (automat tensiune dubla). Sa nu-mi spuneti ca cei de la Technics nu fac greseli. :rade:. Despre faptul ca nu verificau bine amplifurile inainte de a le trimite la vanzare sunt ferm convins.

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator koandy1983

Traful nu pare schimbat. Nu il am de nou. L-am luat defect acum mult timp. A functionat intr-un bar, dupa care proprietarul a vrut sa-l arunce. Eu l-am recuperat din gunoi. Incerc sa-l repar din placere. Daca o sa pot, il pastrez, daca nu asta e. Ontopic acum, traful nu se incalzeste dupa 5 min de stat in priza.Sa nu fie schema buna? Sa fi gresit eu schema?

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări