Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest tvteo

Aer conditionat

Recommended Posts

Guest tvteo

M-am hotrat sa-mi achzitionez o instalatie de aer conditionat dar am o dilema.Daca o cumpar acum sunt din generatia 2015 si o sa apara mai moderne daca cupar mai tarziu o sa se scumpeasca.Dar pana ma hotarasc intreb cunoscatorii ce caracteristici ar trebui sa aiba o asemenea instalatie(BTU,filtre antibacteriene,etc.) avand o camera cu volumul de 35 mc.Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru o incapere de 35 m³ se poate pune un aparat de aer conditionat de 12000 9000 BTU (aparate de tip split nu prea se gasesc sub 9000 BTU).

 

Nu stiu daca are rost sa astepti cateva luni pana apar modelele noi, deoarece si modelele de acum sunt deja de tip inverter si nu stiu daca modelele noi vor avea ceva in plus fata de cele de acum, pentru care s-ar merita sa platesti un pret mai mare. Chiar si acum, diferentele dintre diferitele modele de aparate se reflecta in pret. Daca vrei unul mai economic sau unul mai silentios, trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.

 

Eu de doi ani am un aparat de tip split de la Samsung (varianta triunghiulara) de care sunt foarte multumit, iar de un an am si un al doilea aparat de tip split de la Zephir (un fel de noname) de care sunt la fel de multumit. Eu am acordat mai multa atentie la cautarea unei firme care sa realizeze montajul, deoarece multi lucreaza fara pompa de vid, etc. Al doilea aparat ce am cumparat mi-a fost recomandat chiar de cei care au realizat montajul primului aparat, deoarece am cautat un model mai ieftin ce urma sa fie montat in bucatarie unde nu este prea important design-ul aparatului / zgomotul produs si unde conditiile in care functioneaza sunt mult mai dure. La Samsung se vede ca este un aparat mai sofisticat cu design frumos (ce se reflecta si in pret), la Zephir producatorul nu a acordat asa multa atentie la detalii si la design, dar indeplineste scopul la fel de bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum am observat ca autorul discutiei a scris de 35 m³ si nu m². Greseala mea, multumesc pentru atentionare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai pentru ce. Dupa cum vezi posturile s-au editat in asa fel incat al meu sa apara rupt din context. Nu are rost sa mai discut despre experientele mele cu aerul conditionat. Razbunarea asta e boala grea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest tvteo

Dar mie de ce nu vreti sa-mi spuneti cate ceva despre ac?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate au filtre,ca or fi anti sau probacteriene oricum in 2-3 luni sunt pline de praf.Mai exista la unele si un mic dispozitiv de ionizare a aerului care se activeaza cu telecomanda.Mie mi-a placut acest lucru,chiar se simte efectul.Cat priveste puterea pentru 35mc ia ce vrei,acolo face fata si 7000 btu care oricum nu se mai gaseste.Cred ca ce-a mai mica ar fi pe la 9000 btu. 

Cumpara acum cat e frig ca la vara vor fi mai scumpe.Atentie la montaj,bercluire buna,vacumare cu pompa,traseu de condens cu cadere,pozitionare sa nu te bata vantul rece ca nu o sa suporti.In rest nu prea e mare lucru de spus,pretul este cel care iti convine si esti dispus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines