Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cipri_mury

Blitz camera Canon SX 500 IS

Recommended Posts

Salutare tuturor!De ceva timp mi-am cumparat camera din titlul topicului si sunt multumit de ea in mare parte.Blitzul se descurca de minune si pe intuneric bezna dar numai cand fac poze reusesc sa-l activez iar cand vreau sa fac inregistrari nu reusec acest lucru.Deci vreau sa stiu daca se poate folosi blitzul  si pe post de lanterna la acest model de camera asa cum reusesc sa fac cu cel de la telefonul mobil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lampa de la blit nu este un bec obisnuit,este o lampa cu descarcare in gaz. De aceea nu poti s-o folosesti la filmat. Blit-ul se foloseste numai in cazul in care lumina naturala sau artificiala, este insuficienta pentru a realiza poze corespunzatoare. Probabil camera nu are lampa pentru filmare.

Edited by GEO 53 BN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai eu nu sunt fotograf profesionist asa ca nu cunosc atatea dar am vazut ca se poate acest lucru cu blitzul  de la telefonul mobil iar atunci m-am gandit ca se poate si cu cel de la camera foto.Iata modelul despre care vorbesc http://www.emag.ro/aparat-foto-digital-canon-powershot-sx500-is-16mp-black-aj6353b002aa/pd/EJDNKBBBM/

Edited by cipri_mury

Share this post


Link to post
Share on other sites

la telefon ai un led care suporta regim de functionare continuu,la aparatul foto este o lampa cu xenon ,care prin constructie functioneaza doar in impulsuri.

 

atentie sa nu se confunde cu becurile cu xenon auto ,care au cu totul alta constructie si mod de alimentare ,special concepute pentru modul continuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am vazut telefoane mobile care au blitz xenon ce se poate folosi pe post de lanterna dar se pare ca la camerele foto este alta poveste.Mai m-am gandit si la sursa de lumina a camerelor video pentru filmatul pe timp de noapte dar cu siguranta si acolo este alta poveste care ma depaseste.Deci camera foto pe care o detin se descurca chiar foarte bine si in locuri intunecate blitzul facand fata pana la distante de cativa metri buni dar cand vreau sa filmez in locuri intunecate sau cu lumina slaba... :84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telefoanele cu blitz xenon au si un led in acel bloc optic.

Nici o lampa blitz cu xenon nu este construita pentru functionare continua .

Edited by razvan-l1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acuma ca tot am dezvoltat acest subiect,camerele video ce sursa de lumina folosesc pe timp de noapte?Este clar ca alta tehnologie.Dar vreau sa revin la camera mea si sa precizez ca atunci cand apropii mai mult cu zoomul optic deseori imaginea se vede mai intai in ceata secunde bune pana devine clara indiferent ce mod selectez.Nu fac bine ceva? :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

camerle video foloseste tehnologia cu halogen mai nou LED

atat poate camera ta , ii ia ceva timp pana focalizeaza cum trebuie , e o o camera foto si nu video

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines