Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare LED-uri


Recommended Posts

Am dat o tura pe maica domnului la toate magazinele si nu am gasit ce imi trebuie, respectiv led bicolor de maxim 0,5W cu diametrul de 10mm ,alimentare 3v maxim 5v, cu anod comun sau macar RGB de 10mm cu anod comun.Tot ce am gasit erau led-uri cu catod comun si cu diametrul de 5mm maxim.Culorile ar trebuii sa fie combinatie intre rosu,albastru,alb,dar de nevoie ,poate sa fie oricum :) .Am deja un soclu pentru led.(nu prea imi place solutia,dar asta e tot ce am gasit.Dimensiunea orificiului in care v-a intra ledul impreuna cu soclul sa fie ptr o gaura de 13,2mm.

Multumesc

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Adica ai rotile, acum hai sa-ti cumperi masina pentru ele...

 

Soclul tau este defapt montura nu soclu si mi se pare nerelevant, o sa cumperi asa ceva dupa ce ai luat ledul.

 

Gasesti la marii furnizori de piese electronice, majoritatea livreaza direct acasa dupa o comanda pe internet. Bineinteles ca nu renteaza insa sa platesti transportul pentru un singur led.

 

Si ledurile sunt "de un anumit curent (maxim)" tensiunea de pe ele este defapt un interval de tensiune, oarecum irelevant.

 

Adica trebuie sa ai un driver care sa debiteze curentul dorit intr-un interval de tensiune care sa acopere intervalul de tensiune posibila a ledului - dar relevant este curentul, tensinea este oarecum neimportanta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines