Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Dragos Murgescu

probleme placa de baza

Recommended Posts

Guest Dragos Murgescu

Salut!

 

In primul rand imi cer scuze daca nu postez unde trebuie :)

Problema mea cu calculatorul este ca atunci cand pornesc PC-ul apas butonul Power si la fiecare 3 secunde isi da restart l-am lasat aproximativ 10 minute si face la fel incontinuu ... am schimbat sursa ... memoria RAM si tot degeaba, nu stiu ce sa ii mai fac, vizual nu am observat niciun condensator umflat sau poate nu imi dau eu seama

 

Va multumesc anticipat!

Link to post
Share on other sites

Ai putea scrie si ce placa de baza este, de la ce producator, ce vechime are, etc... Face placa de baza niste beep-uri la pornire?

 

Incearca sa pornesti calculatorul doar cu placa de baza conectata. Deci deconectezi harddisk-ul si unitatea optica atat de la sursa cat si de la placa de baza, la fel scoti si placile de extensie (daca este cazul).

 

Incearca sa resetezi si BIOS-ul, de obicei este un jumper pe placa de baza pentru asa ceva - sau poti scoate bateria pentru cateva minute (vezi in manualul placii de baza).

Link to post
Share on other sites
Guest Dragos Murgescu

Placa de baza este: gigabyte h61m-ds2 dev 2.0 (socket 1155 - procesor intel G530)Am incercat resetarea biosului si cu acel scurt la CMOS si prin scoaterea bateriei chiar o zi am lăsat.o afara si tot la fel faceAm pornit placa fara hard nici la sursa nici la placa (unitate optica nu am) Am incercat si fara memoria RAM sa vad ce simptome are si tot la fel...Si tot asa face, restart continuu la aproximativ 3 secunde Am incercat si fara procesor (adica doar sursa si placa de baza ) tot acelasi lucru ...restart continuu...Beep-uri nu face placa de baza pentru ca nu are buzzer :( Multumesc foarte mult pentru răspunsuri si sper sa ma ajutati in continuare :)

Link to post
Share on other sites

Guest Dragos Murgescu

Sursa am schimbat.o am cumparat una noua cu 150 lei ca asa am crezut si eu initial... Si am zis sa cumpăr una buna nu ceva cu 50 lei si sa nu fie buna... :(

Link to post
Share on other sites

Verifica butoanele de pornire și reset din panoul frontal...și au am pățit.o cu o placa de bază msi...la mine stătea apăsat continuu butonul de reset...așa ca am desfăcut panoul și am scos butoanele întâi pe cel de powermapoi reset și ca să pornesc unitatea am unit o dată cele două fire...și A luat.o am montat butonul de powermapoi la loc și nu era acela de vină și A trebuit să iau un buton de microcontroler și l.am schimbat...și iata ca merge așa de vreo 2ani...;)Dacă ești din Focșani te pot ajuta...

Edited by Rashad Ioniță
Link to post
Share on other sites

1 - Monteaza un mic buzzer in locasul de pe placa de baza. Se afla pe mufa pentru butonul de Power, Reset si Led-uri. 

2- Elimina tot ce este conectat la placa de baza. Placa video, sunet sau alte placi de extensie ce ar putea fi conectat.

2- Incearca sa pornesti placa de baza fara montarea butoanelor de Power si Reset. Faci un scurt intre pinii corespunzatori butonului de Power.

3 - In functie de numarul de beep-uri ai putea stabili ce anume are placa. S-ar putea sa nu dea nici un beep. Normal ar fi sa dea ceva beep-uri daca placa este pornita fara procesor si memorii. 

5- Curata contactele memoriilor. Incearca si interschimbarea lor. 

Link to post
Share on other sites

Si asta ar putea fi o problema. Oricum, schimbarea pastei de racire ar cam fi obligatorie in cazul in care se umbla la procesor. O alta problema care ar fi mai grava, ar fi intreruperea unor trasee la procesor daca radiatorul este model din ala cu cleme din plastic. Asta cam indoaie placa de baza in zona procesorului. Dar sa asteptam sa vedem ce beep-uri da.

Link to post
Share on other sites

Eu as merge pe o problema de chipset. Pare ca se incearca intializarea, esueaza, incearca din nou si tot asa. Daca placa de baza ar fi fost in mintile ei si orice alta componenta defecta atunci ar fi dat niste "coduri" sonore. Daca se incearca pornirea fara memorii si fara procesor cum se comporta?

Link to post
Share on other sites

Cumva alimentarea la cpu e comandata de un isl?. Din video reiese aceeasi problema ca la multe lga775,respectiv defect pe alimentare cpu.

 

 Vezi sa nu fie in scurt cipul de retea...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines