Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme placa de baza


Vizitator Dragos Murgescu

Postări Recomandate

Vizitator Dragos Murgescu

Salut!

 

In primul rand imi cer scuze daca nu postez unde trebuie :)

Problema mea cu calculatorul este ca atunci cand pornesc PC-ul apas butonul Power si la fiecare 3 secunde isi da restart l-am lasat aproximativ 10 minute si face la fel incontinuu ... am schimbat sursa ... memoria RAM si tot degeaba, nu stiu ce sa ii mai fac, vizual nu am observat niciun condensator umflat sau poate nu imi dau eu seama

 

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ai putea scrie si ce placa de baza este, de la ce producator, ce vechime are, etc... Face placa de baza niste beep-uri la pornire?

 

Incearca sa pornesti calculatorul doar cu placa de baza conectata. Deci deconectezi harddisk-ul si unitatea optica atat de la sursa cat si de la placa de baza, la fel scoti si placile de extensie (daca este cazul).

 

Incearca sa resetezi si BIOS-ul, de obicei este un jumper pe placa de baza pentru asa ceva - sau poti scoate bateria pentru cateva minute (vezi in manualul placii de baza).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Dragos Murgescu

Placa de baza este: gigabyte h61m-ds2 dev 2.0 (socket 1155 - procesor intel G530)Am incercat resetarea biosului si cu acel scurt la CMOS si prin scoaterea bateriei chiar o zi am lăsat.o afara si tot la fel faceAm pornit placa fara hard nici la sursa nici la placa (unitate optica nu am) Am incercat si fara memoria RAM sa vad ce simptome are si tot la fel...Si tot asa face, restart continuu la aproximativ 3 secunde Am incercat si fara procesor (adica doar sursa si placa de baza ) tot acelasi lucru ...restart continuu...Beep-uri nu face placa de baza pentru ca nu are buzzer :( Multumesc foarte mult pentru răspunsuri si sper sa ma ajutati in continuare :)

Link spre comentariu

Verifica butoanele de pornire și reset din panoul frontal...și au am pățit.o cu o placa de bază msi...la mine stătea apăsat continuu butonul de reset...așa ca am desfăcut panoul și am scos butoanele întâi pe cel de powermapoi reset și ca să pornesc unitatea am unit o dată cele două fire...și A luat.o am montat butonul de powermapoi la loc și nu era acela de vină și A trebuit să iau un buton de microcontroler și l.am schimbat...și iata ca merge așa de vreo 2ani...;)Dacă ești din Focșani te pot ajuta...

Editat de Rashad Ioniță
Link spre comentariu

1 - Monteaza un mic buzzer in locasul de pe placa de baza. Se afla pe mufa pentru butonul de Power, Reset si Led-uri. 

2- Elimina tot ce este conectat la placa de baza. Placa video, sunet sau alte placi de extensie ce ar putea fi conectat.

2- Incearca sa pornesti placa de baza fara montarea butoanelor de Power si Reset. Faci un scurt intre pinii corespunzatori butonului de Power.

3 - In functie de numarul de beep-uri ai putea stabili ce anume are placa. S-ar putea sa nu dea nici un beep. Normal ar fi sa dea ceva beep-uri daca placa este pornita fara procesor si memorii. 

5- Curata contactele memoriilor. Incearca si interschimbarea lor. 

Link spre comentariu

Si asta ar putea fi o problema. Oricum, schimbarea pastei de racire ar cam fi obligatorie in cazul in care se umbla la procesor. O alta problema care ar fi mai grava, ar fi intreruperea unor trasee la procesor daca radiatorul este model din ala cu cleme din plastic. Asta cam indoaie placa de baza in zona procesorului. Dar sa asteptam sa vedem ce beep-uri da.

Link spre comentariu

Eu as merge pe o problema de chipset. Pare ca se incearca intializarea, esueaza, incearca din nou si tot asa. Daca placa de baza ar fi fost in mintile ei si orice alta componenta defecta atunci ar fi dat niste "coduri" sonore. Daca se incearca pornirea fara memorii si fara procesor cum se comporta?

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări