Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester tranzistori


Postări Recomandate

hello everyone,

Din noua reclama de pe forum, am vazut pe hi-end testerul asta http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=633 Cum sunt la inceput de drum cu microcontrolerele normal ca mi s-a parut o chestie super desteapta :rock: Am cautat pe google, nimic, am discutat cu sofian si mi-a zis ca ar fi facut motajul asta, dar ca e f complicat si ca nu gaseste schema :weedman: dar isi amiteste ca este cu PIC 16F876A si cu 3 multiplexoare. Acum, ce va rog eu, as vrea ca cine are ceva informatii, documentatie despre montaj, vreun link ceva etc sa le posteze aici -in scop didactic- pentru ca sunt sigur multi oameni vor fi recunoscatori. Nu uit tot aici sa imi cer scuze (fata de proprietarul forumului si siteu-lui care l-am precizat mai sus) daca cer ceva nepotrivit, dar cum am mai zis mai sus as vrea sa discutam aici in mod didactic ca intre pasionati, nu in mod comercial.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Intr-adevar interesanta jucaria!Daca stai sa aduni cat costa piesele, cablajul, timpul, ca sa nu mai vorbim daca mai si arzi cateva piese. Iar daca nu ai softul degeaba iti faci singur montajul.Mai bine il cumperi. De cumparat te scuteste de necazuri e mai ieftin, ia mai putin timp si functioneaza. :partyman:

Link spre comentariu

daca vrei sa vorbim ca intre pasionati pui altfel problema si te apuci sa "reinventezi" produsu, fi multumit ca lai vazut ca altfel nu tiar fi venit o asa idee :smt003 . Oare cum s-ar putea face asa ceva ? cu multiplexoarele lui Sofian comutatoare analogice sau relee :smt003 e clar ca ai posibilitatea sa conectezi tranzistoru oricum ca intern un controler il conecteaza in toate pozitiile posibile pana identifica ceva, ce ?, pai daca la o tensiune de 0 sau 1V pe un pin comanda tensiunea de 5 de pe altu ai identificat baza unui posibil bipolar iar daca acel 1V il dai in 2 curenti diferiti conectand sau nu o rezistenta in serie si curentul comandat este si el de 2 valori diferite inseamna ca ai un bipolar (comanda in curent), raportul intre curenti este evident hfe ir IC = IB+IE daca imi aduc bine aminte . Un FET nu va fi prea deschis la 1V si la ala se evidentiaza usor ca este comanda in tensiune intrucat reactioneaza la Ugs mai mare. Curentii si tensiunile vor fi valori mici astfel incat sa nu fie pus in pericol tranzistorul indiferent de care e . Un lucru e clar, iti faci schema astfel incat sa asiguri conectarea tranzistorului in toate directiile in locul unde se asteapta MCU sa fie o baza/grila, emitor/sursa sau colector/drena si apoi "te joci" din soft .L.E. teoria mea de sus sufera modificari majore, in timp ce scriu imi venea alta idee, treaba se simplifica, nu are sens sa modific ca oricum sigur nu e final important e ca se face asa ceva dar depinde de utilitatea lui pentru fiecare .

Link spre comentariu
the_beast chestia este super desteapta dar asa cum ti-au spus si ceilalti membrii se disting clar doua probleme: pasiune si rentabilitatea. Daca din pasiune vrei sa dezvolti ceva asemanator se merita sa te apuci dar .... sa stii ca este ceva de munca. Din punct de vedere al rentabilitatii daca vei incerca sa-l faci pentru a revinde acest montaj s-ar putea sa iesi la un pret fara profit mult superior celui pe care il are Vasile pe site (motivul este ca cei care produc montajul iau piesele en-gros tu le iei en-detail). Deci daca ai nevoie de asa ceva se merita din plin sa il cumperi, 100RON nu este o suma mare si macar jumatate din suma in timp nu o pierzi (LCD+microcontroller-ul). Iar ca idee, daca vrei sa te apuci de scris cod pentru pic-uri orienteaza-te spre idei ce iti vor permite sa reutilizezi cea mai mare parte a codului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări