Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest catalin iliescu

Reconditionare estetica panouri frontale magnetofon Rostov

Recommended Posts

Guest catalin iliescu

Vin cu o intrebare adresata pasionatilor de magnetofoane. As dori sa restaurez estetic fetele unui mag Rostov. M-am.gandit in fel si chip ce metode sa folosesc ptr a le reda frumusetea de odinioara. Am citit ,m-am interesat si nu stiu cum sa procedez.Nu stiu ce procedeu au folosit rusii la confectionarea fetelor,caci le-am studiat si la microscop,ptr ca se simte si la pipait ca sunt usor rugoase si mi s-a confirmat,suprafata aluminiului,caci fetele sunt din aluminiu,au mici ridicaturi,cam cum sunt pilele de cizmarie. Deci orice incercare de a finisa mecanic aceasta suprafata ar fi o greseala .Iar inscrisul de pe ea nu stiu cum a fost facut ca nu se ia cu dizolvanti.Doresc sa fac aceasta restaurare pentru ca inscrisul sa mai sters si au aparut semne de folosire. Ideal ar fi fost sa le confectionez din nou insa si aceasta varianta am abandonat-o deoarece dupa ce am prospectat piata,am realizat ca este greu sa gasesti firma care sa execute noi fete,mai ales din aluminiu,nu ca nu ar fi, dar nu se incumeta nimeni sa faca asa ceva si dupa aceea sa le si inscriptionezi. Si daca as gasi pretul ar fi mult prea mare ca sa renteze per total.Multi poate vor spune sa cumpar de pe piata,poate din dezmembrari,credetima,multe sunt mai jalnice decat ce posed. Asa ca revin si va cer pareri,poate v-ati lovit de aceasta problema si ati si rezolvat-o. Multumesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest w_iosif

Buna  ,Ce  vrei  sa  faci  nu  este  asa de  usor  si  la  indemana  oricui.  cel  mai  bine  dupa  parerea  mea  este  sa cureti  frumos  toate  suprafetele  care  te  intereseaza  cu  un  marcher  sa  refaci  inscriptiile  peste  cele  vechi  daca poti  si  ai  mana  formata apoi  sa  aplici  un lac  protector  peste  .  Mai  sunt  si  alte  so;utii  dar  nu este  asa  de  usor .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest catalin iliescu

Multumesc ptr sfat. Stiu ca nu e usor,numai ca daca tot vreau sa fac acest lucru ,sunt decis sa-l fac cat mai profesionist. Cu ghilimelele de rigoare. Fetele sunt ultima faza din reconditionarea acestui magnetofon. A fost facuta electronica ,mecanica celelalte table ale magului,lemnaraia,toate au fost facute cu simt de raspundere,lustruit butoane,inlocuite si vumetrele cu unele luate chiar de la rusi,noi,asa ca ultima parte din acest plan ar fi pacat sa nu o fac cat mai bine. Metode sunt multe de a rezolva sitatia ,confectionat alte fete de exemplu. Insa nu reusesc sa gasesc firmele care sa execute asa ceva. Am scanat fetele,deci ma pot duce oriunde sa le arat cuiva. Si stiu ca metode si tehnologii sunt ,ca doar nu mai suntem ca acu 30 de ani cand au fost facute aceste maguri. Mai nou caut sa cumpar niste tabla de aluminiu de 3-4 mm dar nu suprafata mare si nici asta nu gasesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines