Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
sla

Receiver AV Pioneer VSX-1020K defect

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am primit un receiver Pioneer VSX-920K ( asa scrie pe el), care in interior are electronica de la VSX-1020K ( diferenta dintre cele doua modele este totala, doar modulul de amplificare, 7 canale, este la fel). Aparatul a fost cumparat din piata.

Defectul: aparatul porneste, functioneaza perfect cateva minute, apoi se opreste ( decupleaza releul care alimenteaza traful de putere) si reporneste imediat. Cateodata merge si jumatate de ora. Am observat ca inainte de oprire, de multe ori ( nu intotdeauna), mai intai se opreste sunetul, comenzile mai merg cateva secunde ( de la butoane si de la telecomanda), apoi se blocheaza comenzile, afisajul ramane "inghetat" cateva secunde, apoi se opreste si reporneste imediat.

Dupa cateva functionari (tot mai scurte)/opriri, aparatul incepe sa se opreasca/porneasca in continuu. Scos din priza, trebuie lasat cateva minute (min. 10) pentru a functiona din nou.

Am intrat in meniul de service al aparatului si am gasit acolo ca n-a intrat niciodata in vreo protectie, are in total 8708 ore de functionare, enorm pentru cum arata in interior ( curat), adica pentru cei cca 5 ani ( este fabricat in august 2010), ar fi trebuit sa functioneze zilnic aproape 5 ore!

Am zis ca-i o lipitura sau piesa care la incalzire face probleme. Am incalzit aparatul cu uscatorul de par, n-a avut nici un efect, adica "defectul" n-a aparut mai repede.

Procesorul este pe placa frontala si este alimentat OK  si nu primeste semnal de "PROTECT", oprirea si repornirea avand alta cauza decat cele monitorizate de schema ( tensiune continua la iesiri, suprasarcina, supatemperatura, lipsa unei tensiuni de alimentare).

N-am sesizat nici o piesa care sa se incalzeasca excesiv, dintre cele la care am avut acces, placa de baza fiind in partea de jos si nu se poate ajunge la ea decat demontand intreg aparatul.

Poate are cineva idei sau sugestii...

Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines