Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector lilieci (ultrasunete)


Guest Darylrobo

Recommended Posts

Guest Darylrobo

 A construit cineva astfel de detector? Din ce inteleg, exista doua tipuri majore: cele bazate pe divizare de frecventa si cele bazate pe principiul heterodinarii, acestea din urma sunt mai performante.

Credeti ca aceasta schema e viabila?

Posted Image

 

 

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mda, electronistii din RO construiesc doar statii de amplificare audio si alimentatoare...si restaureaza radiouri pe lampi. :d

Nu e bine sa tragi asemenea concluzii, mai ales cand ceri un sfat. Crezi ca e cineva obligat sa-ti raspunda in urmatorul minut? Daca asa crezi te inseli.

Referitor la schema, nu-mi place ca primul AO are amplificare mai mare de 2000. (exact 2128.659) Trebuie ales cu grija operationalul...Sper ca stii aceste lucruri din moment ce caracterizezi electronistii din Romania.

Link to comment

Mda, electronistii din RO construiesc doar statii de amplificare audio si alimentatoare...si restaureaza radiouri pe lampi. :d

Este adevarat ca la rubricile respective plus rubrica depanari radio-tv si audio-video se posteaza de departe cel mult dar nu cred ca trebuie sa spunem asta despre toti electronistii din Romania deoarece multi dintre cei foarte buni n-au cont aici sau pe alte forumuri de specialitate poate din cauza ca nu le permite timpul.

Edited by cipri_mury
Link to comment
Guest Darylrobo

Multumesc oricum...voi construi 2-3 variante de astfel de detector. In SUA astfel de detectoare reprezinta o afacere de peste 200 milioane $, dar americanii au multi lilieci... :rade:

Link to comment

ON TOPIC .... totuși .

Dacă OP știe,  să ne spună ce frecvențe dorește să intercepteze . Din puținul pe care-l știu eu despre lilieci discutăm de la circa 50-60 kHz în sus până pe la , se pare , peste 200kHz. 

Dacă este așa atunci valorile lui C1 și C3 sunt prea mici . Observația cu viteza operaționalului rămâne de asemenea valabilă. Am de asemena rezerve asupra ”mixerului” realizat cu IC1d . 

Cred că OP , dacă dorește sfaturi serioase, ar trebui să dea mai multe detalii și să pună , eventual, link-ul spre pagina originală ca să vedem tipul de operațional, microfonul,  etc. 

Cât despre ce a zis OP la #2 , s-a comentat deja . Eu nu mai zic nimic . 

Edited by UDAR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines