Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ASZ12

releu tensiune

Recommended Posts

Ar fi util sa precizezi tensiunea acumulatorului.

De asemenea cum vrei sa se alimenteze montajul: din propriul acumulator (situatie in care ar trebui sa consume foarte putin atunci cand acumulatorul s-a descarcat) sau din reteaua de 230V.

O ultima precizare ar fi daca re-cuplarea montajului se face manual, prin apasarea unui buton, sau automat, atunci cand tensiunea a crescut peste o anumita limita.

Link to post
Share on other sites

da, poate nu am fost prea explicit,deci, am doi acumulatori de 12V  din care unul alimenteaza un motor, in momentul in care tensiunea din acumulator scade sub un anumit prag sa-mi decupleze acel acumulator si sa-mi cupleze celalalt.

ma gandeam la ceva cu lm 3914,3915 etc iar in loc de led sa pun releu s-au cum mi-a sugerat userul 

ratza Edited by ASZ12
Link to post
Share on other sites

Mai trebuie precizat dacă funcționarea este afectată de scurta întrerupere cât comută releul . Ar fi util de știut și consumul motorului , tensiunea de descărcare admisă pentru acumulator ( dacă e cu Plumb probabil 10,8V ) . 

Și trebuie , desigur , răspuns și la întrebările puse de @Ticu. 

 

Soluția , în principiu , constă dintr-un comparator cu un histerezis mare - să acționeze la , să zicem, 10,8V și să revină doar la 12,5V ( dacă se optează pentru revenire automată ) sau să nu mai revină deloc ( la varianta manuală ) . Releul ( dacă se va folosi un releu ) va fi alimentat din primul acumulator și va fi energizat cât timp acesta este activ . Când se descarcă releul va cădea comutând pe al doilea și nemaiconsumând curent . 

 

Mai multe după ce se răspunde la întrebări.

Edited by UDAR
Link to post
Share on other sites

functionarea nu este afectata de scurta intrerupere,acumulatorul principal este cu plumb,recuplarea se face manual(dupa ce inlocuiesc acumulatorul cu unul incarcat),releul va fi alimentat tot din primul acumulator și va fi alimentat cât timp acesta este activ . Când se descarcă releul va cădea comutând pe al doilea și nemaiconsumând curent .

Link to post
Share on other sites

O schemă posibilă ar fi asta : ( netestată nici măcar în simulator, n-am timp din păcate ) 

 

post-176515-0-83861900-1455702265_thumb.jpg

 

Funcționarea pe scurt : cînd tensiunea pe B1 este suficientă ambele tranzistoare conduc , comandându-se unul pe celălalt. Q1 comandă Q2 prin R4 iar Q2 comandă Q1 prin R2, R3 și D2 . Releul este atras și sarcina este alimentată din B1 .

Când tensiunea scade D2 iese din conducție , Q1 se blochează și după el Q2 se blochează,  releul cade , sarcina e alimentată din B2. Consumul este extrem de mic - sub 1µA probabil . Starea este stabilă, chiar dacă tensiunea pe baterie crește ca urmare a fenomenului de ”relaxare” circuitul nu mai comută. 

După înlocuirea sau încărcarea lui B1 se apasă scurt  pe SW . Acesta polarizează pe durata apăsării pe Q1 care la rând-i deschide pe Q2 și revenim în prima stare . 

 

Este posibil ca unele valori să necesite ajustare .

 

PS Dacă se dorește , un LED se poate introduce în serie cu R4 ( care se va micșora corespunzător , la 3k .... 3k9 ) . Acesta va indica funcționarea pe B1. 

Edited by UDAR
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines