Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
bubi

samsung sasiu p58sc

Recommended Posts

buna ziua ,am un samsung sasiu p58sc care se manifesta ca si cand nu ar avea semnal: merge fara sunet 5 minute si intra in standby. Mentionez ca are imagine normala 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceva verificari ...ati facut? Tensiuni...ceva? Doar atat :  buna ziua ,am un samsung sasiu p58sc care se manifesta ca si cand nu ar avea semnal: merge fara sunet 5 minute si intra in standby. Mentionez ca are imagine normala 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceva verificari ...ati facut? Tensiuni...ceva? Doar atat :  buna ziua ,am un samsung sasiu p58sc care se manifesta ca si cand nu ar avea semnal: merge fara sunet 5 minute si intra in standby. Mentionez ca are imagine normala 

tensiuni bune ,imagine foarte buna

Share this post


Link to post
Share on other sites

....si lipsa sunet? Finalul audio e ok? Pe AV are sunet? Dati detalii mai multe ca nu e ....secret!! Altfel...e mai greu sa tot intrebe cineva!! Condi de pe trafo dreiver l-ati schimbat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

....si lipsa sunet? Finalul audio e ok? Pe AV are sunet? Dati detalii mai multe ca nu e ....secret!! Altfel...e mai greu sa tot intrebe cineva!! Condi de pe trafo dreiver l-ati schimbat?

finalul audio este bun ,problema e ca se opreste fix la 5 minute exact ca atunci cand nu are semnal; de aici si problema sunetului probabil e pe mute

Share this post


Link to post
Share on other sites

se da o cautare automata si daca e o problema a semnalului IDENT  ar trebui sa nu se opreasca pe post....

Share this post


Link to post
Share on other sites

se da o cautare automata si daca e o problema a semnalului IDENT  ar trebui sa nu se opreasca pe post....

aveti dreptate ,nu se opreste pe niciun post

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebuie masurat pe pinul respectiv al procesorului,daca apare tensiune in momentul in care este tv-ul''pe post''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe pin 25 la PCA84 (IDENT ) sunt 0V si cand cauta si cand e pe post .La pornire apar 5V pentru o fractiune de secunda .Pe pin 22 la tda8305 sunt 9,5V (tens. buna pt. semnal)

Edited by bubi

Share this post


Link to post
Share on other sites

vedeti pe schema,din cate mi amintesc e 1 tranzistor, care probabil e saturat si tine tensiunea in 0v. blocati tranzistorul (scurt B-E)si vedeti daca urca tensiunea in pin procesor..totodata trebuie sa apara si sunet..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mare problema!!!Defectiunea este intre procesor si TDA8305.

Share this post


Link to post
Share on other sites

n aveti pentru ce,ma bucur ca ati rezolvat, de aia suntem colegi pe acest forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.