Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
cosvi

11ak30 pornire intarziata

Recommended Posts

La acest sasiu dupa comanda ON pleaca sursa dar nu pleaca liniile decat dupa 15-20 sec. Precizez ca am inlocuit toti electroliticii din sursa dar la pornire pe bara de 14V am doar 10-10.5V, pe bara de 12V am cca 12,5V iar pe B+ am 117V. Dupa pornirea liniilor pe bara de 14V am 12,9-13V, pe bara de 12V am 13-13,3V iar B+ 116V. Defectul asta miroase a condensator defect dar am inlocuit toti electroliticii de pe traseul de 14V si pe cel de 8V si dioda de pe bara de 14V. Daca aveti ceva idei ca eu nu mai am ar fi binevenite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

C 619  schimbat  ?? >  se vorbeste mai mereu de el  ,  jungla , stabilizatoare  relipite !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

La acest sasiu dupa comanda ON pleaca sursa dar nu pleaca liniile decat dupa 15-20 sec. 

...sigur nu pleaca liniile? V-ati uitat la ...filament? Si el se aprinde dupa 15-20 sec.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu pleaca, eu cred ca totusi tensiunea de 14V e problema ca e prea mica. Totusi cea de 8V de dupa stabilizator e buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Condi din baza BU808, C613 (10uf/63v) nu este ''eserit'' prea mult? 

Edited by BUGHIU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este inlocuit si C613 cu 47uf/63V, acum dupa ce am mai refacut cateva lipituri in zona prefinal linii, pleaca liniile si totul este OK pana la oprire cand oprirea nu se face instant, apare mai intai un tiuit si o desincronizare a imaginii dupa care se opreste. Daca-l pornesc imediat apare acelasi tiuit ,care indica cred eu un consum marit, cu imagine desincronizata 3-5 sec dupa care incet apare rastru normal si totul e OK. Tensiunile recuperate sunt OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

C 619 schimbat ?? > se vorbeste mai mereu de el , jungla , stabilizatoare relipite !!

Degeaba se vorbeste,lenea-i mare la cautare.Intreaba,Specialistii Elforum spun exact ce sa schimbe si gata:"reparatie pe tava".

Share this post


Link to post
Share on other sites

C636 nu prea are treaba cu pornirea.

 

si atunci cum explici ca lam gasit uscat si nu pornea linile si sunet avea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

uite cum se manifesta 

C636 defect

 

***lipsa imagine , OSD si sunet ok , la reglarea G2 la o valoare mai mare apare si imaginea dar intunecata si doar pentru o secunda , deoarece dispare si apar liniile de cursa inversa ( OSD este ok la o valoare G2 optima )

 

deci liniile merg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect.Daca bine imi aduc aminte am scris prin revista Depanatorul mai demult un articol cu condul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

uite cum se manifesta 

C636 defect

 

***lipsa imagine , OSD si sunet ok , la reglarea G2 la o valoare mai mare apare si imaginea dar intunecata si doar pentru o secunda , deoarece dispare si apar liniile de cursa inversa ( OSD este ok la o valoare G2 optima )

 

deci liniile merg

 

 

 

nu merg linile daca condu are valoare critica de valoare pico farazi cum lam gasit eu cind prindeti un 11ak30 scoatel din circuit condu si te convingi

nici filamentu nu se aprinde daca este terminat condu si se opresc impulsurile din stv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.