Guest Alex Baccilu Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Asta am mesterit zilele trecute.E o jucarie ieftina din magazin la care am adaptat un motorash si o celula solara. Functioneaza excelent. Scopul e didactic, nu are destula forta sa treaca peste obstacole dar pe teren plat merge de zbarnaie. Daca e cineva interesat sunt foarte bucuros sa discutam pe acest subiect. :yawinkle: Link to comment
wingless Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 fain E cuplat motorul direct sau inmagazineaza energie intrun condensator si se descarca periodic? Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 motorul e cuplat prin nu mai putin de 4 roti dintate ca sa aiba forta sa miste "tractorul" :rolleyes: are doar motor si celula, atat, fara condensatori Link to comment
bogdan_ Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 si celula solara de unde ai luat-o? imi poti da mai multe date?multam... Link to comment
stefanev Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 intradevar e faina jucaria ... felicitari Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 salut celula e de aici: http://shop.strato.de/epages/Store11.sf ... 099-786559 codul e 65002, la soare da 1V si duce un motorash de cdrom. am cumparat-o din CT de la un magazin de chestii solare la un pret de-ti cade falca, 1.2 milioane lei vechi. De banii astia primesti o jucarie care contine un scranciob din placaj, celula (care la nemti e 9.9 euro) si un motorash de cdrom. Nici pe celula nici nicaieri nu scrie care sunt parametrii, a trebuit sa masor eu si sa o "aleg" care este din tabel, baietii nostri habar n-aveau iar nemtii nu au scris pe nicaieri, nici cel mai anemic cod. Deci e clar ca nu-i nemteasca sau nemtii nu mai sunt aia pe care-i stim noi. specificatiile de pe site sunt: 1,16 Volt, 633 mA. Da cam 1.1 V la soarele asta de martie, curentul in scurtcircuit nu sare insa de 200mA, ramane sa mai masor, am de gand sa vad daca duce 2-3 motorashe puse in paralel. mai vreau sa fac un ridicator de tensiune, un 3V mi-ar prinde bine. Asta, desigur, inseamna o impartire la 3 si a puterii. O sa experimentez si va tin la curent. Link to comment
bogdan_ Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 da, am vazut si eu si la conexelectronic niste celule pe la 30 de lei, stiu ca scoteau 2V si 200mA. pe site nu mai sunt, sau cel putin nam dat de ele, dar sunt in magazin. probabil ca cei 200mA sunt tot cam curent limita...mai nou vad ca si capodimonte au, dar ceva mai mari.....(si celulele si preturile) Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 unde ai vazut Bogdan? in care magazin?bun, i-am pus la loc rotile din fatza, acum e mai grea dar o sa mearga mai bine off road :drinkers: iata si niste poze cu reductorul, pe fundal vedeti jucaria originala, un scranciob din placaj cu panoul deasupra. Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 duce doua motorashe de cdrom legate in paralelam sa fac probe si cu 3 :tonqe: Link to comment
Guest kameleon Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 De la tezeparii distribuitori Velleman am luat si eu 2 buc 2v/200mA, dar fleosc, erau sparte si facute cu picioarele(lipite cu scoci, mi-a fost si scarba sa le duc inapoi). Asa ca atentie daca luati. Mai bine din supermaket lampi soalare, dar au un curent amarat., randament extrem de mic. Poate un led sa aprindeti..Am vazut ca aduc multi panouri solare, dar scumpe si tehnologie de aia veche naspa, fara protectie la UV, de fapt fara nici o protectie. Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 salutle-ai masurat pe alea de 2V? ce curent in scurt dadeau? se apropiau de 200mA? cat ai dat pe ele? Link to comment
Guest kameleon Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Celulele(placutele de Si) sunt fisurate/sparte, dar cateva sunt intregi. Cele intregi dau mai mult 200mA(la scurt) daca sunt orientate bine. Cand iese soarele le masor din nou. 500.000vechi amandoua. aratau ca cea din poza de mai sus. Adica pt joaca, nu merita banii(chiftele). Am vazut ieri ca aveau in stoc. O baterie are 4 elemente de 0.5v parca astea sunt: http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=339365 Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 multumesc de raspunspretul ar fi bun la specificatiile alea dar clar ca trebuie sa casti ochii cand le ieise gasesc la noi in vreun magazin? Link to comment
Dr.L Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 o metoda fff neortodoxa,insa aplicabila NU imi asum nici o raspundere pt ce va face cineva care citeste postul meu!! :axe: se dadea un prieten de-al meu cu placa prin centrul bucurestiului,si deodata loveste o "lampa" d-aia cu leduri si panou solar. din ce am vazut,are desighn de ciuperca,adica un tub cu acumulatorii,bagat in pamant(n-am apucat sa-l vad)si o "caciula" care contine panoul,ledurile(4 albe,bune calitativ)si un montaj electronic(din lipsa unor fire,nu m-am prins c face). panoul era aproape praf,dar asemanator ca desighn cu cel al lui alex. erau 4 celule,de 0,5v fiecare(alea mai intregi-testate la 50w halogen),si aia mai intreaga avea 20ma(??) in scurt. din ce am vaz eu,au inceput s apara multe d-astea prin buc :snakeman: Link to comment
Guest demeter Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Am si eu o intrebare!! La acest panou solar se poate monta un dublor de tensiune?? Link to comment
Recommended Posts