Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

permis suspendat


Postări Recomandate

...................................................................................................................................................

d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :

a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

...........................................................................................................................

Aici chiar nu pricep! Cum adica? Se poate ,ca ulterior, sa-ti fie majorata perioada de suspendare? Cine decide asta? Dupa ce-ti suspenda dreptul de a conduce,sa zicem o luna de zile, vin si-ti spun ca de fapt au gresit si drept urmare iti majoreaza perioada de suspendare la trei luni de zile? Cum vine asta? Imbirligate sint mintile militienilor sau ale celor care au elaborat legea!!!!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Perioada in care ai avut dovada nu se calculeaza la suspendare. Poti obtine dovada si cinci ani, pana la solutionarea dosarului. Dupa solutionare, daca se constata ca trebuie sa stai trei luni pe bara, atunci stai trei luni. 

Apropo de termenului de reducere a perioadei de suspendare: Nu mai se poate. A fost odata...

 

Rew.

Ma refer la dovada de circulatie provizorie de doua saptamani

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Buna

Am citit si eu topicul.Tragem invataminte de aici.

Am avut si eu(iarna trecuta) un "accident".

Un tanar s-a lovit de masina mea pe trecerea de pietoni.

In lateral,pe la mijlocul masinii.Nu aveam mai mult de 30km/h.

Puteam fi acuzat oare?

Am discutat cu tanarul respectiv si chiar voiam sa apelez la politie,dar a refuzat categoric.

Am schimbat numere de telefon si ne-am despartit.

Apoi m-a cuprins frica.Daca ar fi reclamat accidentul,eu as fi fost cu parasirea 

locului accidentului fara aprobare.M-am dus glont la politie.Nimeni pe acolo,doar 

cel de la poarta.Cei de la cirulatie erau pe teren.Am discutat cu el pe scurt si mi-a 

zis sa plec linistit.Daca reclama cumva spun eu ca ai fost aici,zice tipul.

Din fericire nu a fost cazul.

Totusi inca nu stiu daca putea fi acuzat sau nu.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

concluzia...trebuia sa fiu mai atent, e in joc viata oamenilor..cat priveste sistemul,stim cu totii ce inseamna..daca agentul de la rutiera nu stie ca beneficiez de reducere,conform legii,mai e ceva de spus? esti tratat ca un nimeni,nu se ia in considerare nici un aspect,decat jecmanirea concetateanului! sa dau un exemplu: pt prelungirea lunara a dovezii,te duci  Calarasi, la taxe si impozite,cozi infernale  pt o taxa de...4 lei pt cazier!  fuga inapoi la serviciul rutier,copii dovada,buletin,cerere tip cazier! urmeaza...asteptarea! in cca 1 ora ai  cazierul! fuga repede inapoi la Oltenita, la procuratura,iar copii,cerere,asteptare  ore sau zile,depinde cat de bine dispus e procurorul de caz! daca acesta aproba cererea,fuga la  cu hotararea la serviciul rutier la Calarasi, pt aducerea la cunostinta si prelungirea  cu 30 de zile! asteptare iar! 300 de km intr o zi, cca 200 ron cheltuiti(si asta avand in consumul mic   al masinii) si ziua respectiva pierduta! mu mai zic ca programul politiei cu publicul este intre orele 9-11 si 14 16,deci trebuie sa te incadrezi in aceste limite..  

Editat de cristi71
Link spre comentariu

Astia-s functionarii publici pe care-i platim noi ,din buzunarul propriu,pentru a ne ''ajuta'' in cazul in care avem nevoie de ''ajutorul'' lor. Asa au fost si asa vor ramine pina cind in tara asta va incepe(daca se va intimpla asta vreodata) sa se schimbe cite ceva. Din pacate unii dintre noi nu vom mai apuca sa vedem ''schimbarea'' la care tinjim de mai bine de 26 de ani. Eu unul mi-am pierdut orice speranta. Oricum ma doare-n basca de toti(functionarii) si de toate.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

cu 2 click uri si un e mail se poate rezolva prelungirea dovezii....si eu sunt un caz fericit, erau altii la coada pt prelungire veniti din alte judete! nici nu vreau sa ma gandesc...

Daca as fi stiut ce ma asteapta(pataniile tale),as trage pe dreapta masina si 90 de zile vacanta...Bineanteles,eu i-mi permiteam sa nu conduc 90 de zile,nu avea legatura cu serviciul sau chestii presante..! :95

Link spre comentariu

tot rasfoind pe net dupa cazuri similare, am ajuns la concluzia ca mai bine stau in banca mea cu cererea de reducere...daca fapta a fost urmarita penal, faci cerere de pomana...nu ti aproba,CU TOATE CA LEGEA IL OBLIGA SA FACA ASTA!! cred ca ei habar n au de codul rutier,ar trebui sa ma duc in audienta la sef ipj rutiera, ca am inteles ca nu ti raspund cererii..si pana sa intri in audienta..trece termenul de suspendare..acum,sper sa mi scada cele 27 de zile care am stat pe tusa,ca m am saturat,mai am putin si fac anul de cand dureaza cosmarul..

Link spre comentariu

ehee,aventura continua! am fost iar la IPJ, 90 de zile examen,fara posibilitate reducere! intreb cu legea n mana, respectiv ART 104 cod rutier si ART 221 din regulament de ce nu am dreptul asta daca legea asa spune? ''Nu ai domne dreptul,n'auzi!!''  legea spune clar ca am acest drept! zice" cauza urmarita penal si clasata si nu beneficiezi!!''  invoc iar legea si da nedumerit din cap! concluzia? HABAR N AU DE CODUL RUTIER si examineaza pe altii,NICAIERI  in codul rutier sau regulament nu se specifica ca o cauza urmarita penal la care s a dat NUP,nu beneficiaza de reducere! oricum nu ma las,macar si pt faptul cum am fost tratat! am citit codul rutier de cateva impreuna cu regulamentul, plus alte cazuri pe forumuri de specialitate,legea spune : PERIOADA SE REDUCE , nu ;'' SE POATE REDUCE'' deci e obligatoriu, dar evident ca vor tegiversa la maxim timpul cat voi sta pieton...iata ce spune legea: http://legeaz.net/regulament-aplicare-oug-195-2002-actualizat/art-221-restituirea-permisului-de-conducere-si-reducerea-perioadei-de-suspendare-a-exercitarii-dreptului-de-a-conduce-sanctiuni-contraventionale-si-masuri-tehnico-administrative

Editat de cristi71
Link spre comentariu

Si acum, dupa atatea drumuri, nu era mai sanatos sa fi mers la cineva cu pregatire juridica, sa-ti spuna pasii de urmat (procedurile), sa-ti fi pregatit dosarul cu contraargumente, in vreo 2 ore te rezolva, prin zona noastra e cam 100 lei pe ora. Dar ma rog, e doar o parere legata de o experienta proprie (legata de niste taxe). Oricum, primul pas trebuia inceput cu declaratia notariala a victimei de renuntare la pretentiile civile conform art.22 NCPP.

Link spre comentariu

pasii ii stiu, legea este FOARTE clara, n am ce sa fac cu declaratia victimei, dosarul e clasat cu NUP cu declaratia respectiva, acum ramane doar in discutie legea circulatiei...cititi articolul 221 alin.1 si se vede destul de clar ca am acest drept,dar cum in tara noastra legea e interpretata  cum vor organele...de vina sunt doar eu ca n am fost suficient de atent sa nu se ajunga aici, dar atat timp cat am acest drept,de ce as renunta la el? cand avem obligatii de ce nu se interpreteaza si in favoarea noastra? nici un jurist n ar putea face mai mult..tot ce ar putea face ar fi sa conteste dispozitia data de seful politiei rutiere,caz in care eu mi as primii drept de circulatie iar pe timpul procesului...drumuri la tribunal....ohoo..

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări