Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

permis suspendat


Postări Recomandate

buna seara stimati colegi! cu mai multe luni in urma,mai precis 17 august am avut ghinionul sa lovesc o batranica pe trecere! usor, insa e lovitura pe trecere pt care mi am asumat toata raspunderea fara nici o tagada! batranica nu a necesitat internare,a avut doar un  hematom la frunte in urma cazaturii! pentru linistea mea si a dansei i am facut RMN , nefiind nici o problema! am avut 30kmh, nu consum niciodata bauturi alcoolice la volan! ulterior accidentului i am facut 2 vizite femeii cu mici atentii..cum se procedeaza in astfel de situatii..timp de 6 luni am circulat cu dovada de 30 de zile prelungita lunar prin doua drumuri in aceeazi zi la Calarasi..tot ce implica asta,cozi,asteptari la politia rutiera,procuratura, bani cheltuiti..ieri an sunat politistul care se ocupa de caz si mi a spus ca dosarul a fost clasat,in urma declaratiei doamnei ca nu are nici o pretentie! am dovada valabila pana pe 16 februarie! intrebarea mea este pt cei ce stiu: cine dicteaza amenda si timpul de suspendare al permisului? procurorul? exista vreo sansa sa mi anuleze permisul? va multumesc!

Link spre comentariu

am acrosat usor cu partea dreapta, n am lovit in plin, Doamne fereste! Pentru ce sa apelez un avocat? poate el sa mi reduca pedeapsa la legea circulatiei?daca victima a declarata ca e fara pretentii,dosarul nu ajunge in instanta,cu ce ma poate ajuta un avocat?desi un martor a declarat ca nu era pe trecere,eu asa am vazut si asa am declarat: femeia era pe trecere! in procesul verbal scrie neacordare de prioritate cu accidentare usoara!

Link spre comentariu
Vizitator pre amp

In ce priveste urmarirea penala pe caz de vatamare corporala,drept urmare intocmirea dosarului pentru cercetarea infractiunii,treaba e clasata.

Contraventia de neacordare de prioritate presupune alta incadrare si alta sanctiune. Urma sa se coroboreze una cu alta in caz de neclasare.Drept urmare,fapta savarsita nu-i clasata si nici n-o sa fie,ea nefacand parte din dosarul intocmit si solutionat de procuror.

Sanctiunea o aplica politia si nu procurorul,  conform procesului verbal intocmit atunci.

Acela nu prevede nicio sanctiune???? 

Posibil ca dupa comunicarea solutiei,politia va aplica sanctiunea de aceea ai putut reinoi dovada luna de luna.

Editat de pre amp
Link spre comentariu

In legislatia rutiera este stabilit ce amenda iei pentru diferite contraventii si abateri grave de la legea circulatiei. Nu procurorul este cel care decide daca permisul sa-ti fie suspendat sau ce amenda sa primesti. Daca procurorul a decis incetarea urmaririi penale, ca urmare a declaratiei date de catre partea vatamata, in acest caz cei care decid daca permisul sa-ti fie suspendat,sau ce amenda sa primesti ,sint politistii de la circulatie. Eu asa stiu.Poate ma insel.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

luni o sa ma duc la procuratura sa vad ce si cum...as prefera sa mi intre in vigoare suspendarea acum..vine vara..concediul..si asa 1Mai ma va prinde probabil pieton..de accea intrebam ,poate cineva a mai trecut prin asta si cunoaste procedurile..e calvar mare,dar ai gresit platesti..eu unul o tin numai in cheltuieli,drumuri,timp pierdut d atunci..si nici macar nu am,deocamdata, o zi din suspendare!! ma gandesc cu groaza ce s ar fi intamplkat daca iesea mai rau!!

Link spre comentariu

asta e procedura, pana la finalizarea dosarului, poti circula cu dovada, numai in cazuri cu spitalizare sau deces nu poti prelungi dreptul la circulatie! pur si simplu n am vazut femeia, soare puternic in ochi si o secunda de neatentie..nu incerc sa ma disculp,mi am recunoscut vina si platesc cu varf si indesat pt asta!si mai am de tras!.femeia nu are absolut nimic spre norocul meu.nu ziceti ca nu vi se poate intampla..nici eu n am crezut vreodata ,dar sa intamplat!! norocul meu ca n am mania vitezei si incerc sa respect pe cat posibil regulile!

Editat de cristi71
Link spre comentariu

Hai cu un raspuns de la un politist.

Intr-adevar, in cazul in care persoana vatamata nu are pretentii, nu depune plangere fata de dvs. sau o retrage dupa depunere, cauza penala se claseaza.

Politistul face referat cu propunere de clasare a cauzei (dosarului), procurorul da o ordonanta prin care cel mai probabil confirma solutia propusa de politist.

Acum in ceea ce priveste raspunderea contraventionala pentru fapta de neacordare a prioritatii de trecere pentru pietoni, ati raspuns? V-a fost intocmit proces-verbal de contraventie si vi s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile? Daca da, urmeaza sa va fie restituit permisul. Daca nu, urmeaza sa va fie suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile + 4 sau 5 puncte amenta (420-525 lei).

Link spre comentariu

azi am ajuns la procuror...solutie:clasare dosar penal...mi a dat o hotarare si mi spune:mergeti la Calarasi si ridicati permisul!! ramat mut de uimire..plec relativ cu sperante la CL....desi logica mi spunea ca nu poate fi atat de usor..ajung la ghiseu si politistul mi o taie rapid: stiu ca de la parchet va spus sa veniti sa ridicati permisul, insa nu e asa ....90 de zile suspendare,faceti o cerere catre seful serviciului rutier pt solutionare si veti primi acasa decizia...plus obligativitatea sustinerii unui examen..si mai mult ca sigur o amenda! am ajuns cu cheltuielile la peste 7000 de lei pana acum..si mai urmeaza alte drumuri la Calarasi,timp pierdut..si sigur alti bani..si cei de la rutiera din Oltenita mi au ''recomandat''sa  mai ''ating'' femeia cu cate ceva..ca deh..asa e la noi..eu nu spun ca nu am gresit, se numeste ACCIDENT tocmai pt ca nu a fost cu intentie..si nu a fost nimic grav.am fost ''atent'' si cu femeia, consider ca am platit cu varf si indesat greseala...n am cascat ochii,am.......... stiti voi continuarea..cu respect!

tot cautand prin lege iata peste ce dau!!!!   Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune. deci in urma trecerii examenului si achitarii amenzii, pot face o cerere de reducere a suspendarii...avand in vedere ca am stat 28 de zile fara sa circul cu dovada, as putea tine covrigul in mana mai repede decat credeam...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări