Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
catalin004

Statie Lukey 852D+ schimbare letcon

Recommended Posts

Salutare....din cauza unui defect mecanic a trebuit sa schimb bratul letcon la statia personala....insa nu am mai gasit original , ci am gasit de Gordak, insa nu imi afiseaza temperatura si varful se roseste....ca si nu cum nu ar lucra termostatarea...am probat bratul la cealalta statie Gordak 936A si functioneaza perfect...rog ajutor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inseamna ca nu potrivesc legaturile.Posibil termocupla inversata

Share this post


Link to post
Share on other sites

am respectat mai toate firele ...tot 5 la numar...ar mai porni daca ar ficeva invers?m-am gandit ca termocupla sa fie de alta valoare....?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica pinii de la letconul original (configuratia lor) si pinii le la inlocuitor, e posibil sa fie un termistor la citire temperatura. Pot diferi, inclusiv tensiunea de alimentare.

Edit:

vezi http://kazus.ru/forums/showthread.php?t=56383

Edited by amudsen

Share this post


Link to post
Share on other sites

I-am respectat perfect...ins nici dupa 5 minute nu se simte nimic...m-am gandit ca nu cumva sa fie senzorul diferit NTC fata de PTC?......nu are nimeni pe forum o statie dintr-asta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce valori in ohmi ai intre cele doua perechi de fire?Bine ar fi sa-l desfaci sa nu te incurce rezistenta cablurilor.Adica desfaci bratul si masori acolo pe chestia aia de conectare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum a spus si Dan,sunt inversate conexiunile la termocuplu sau e defect altceva.Nu ai multe combinatii de incercat,daca legate asa se incalzeste prea tare,adica nu poti controla temperatura,incerci inversand firele de la termocuplu.Daca nici asa nu e OK atunci probabil e defect operationalul de pe intrare,mai ales ca parca am citit pe alt topic ceva de rupt in timp ce functiona,poate ma insel,dar nu stiu exact.Daca ce am spus mai sus nu rezolva problema trebuie desfacuta statia si vazut ce e pe acolo.Eu din amintiri stiam ca 852 e cu termocuplu,dar la cate fac chinezii,mai stii?Cum arata rezistenta la original si cum arata la ce ai cumparat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezistenta pare la fel...am inversat firele si degeaba....defectul s-a produs in mers....adica functiona cand a fost calcata de un TV SONY cu ecran plat diagonala peste 60cm...are 2 luni de cand s-a defectat insa acum am luat un brat, eu am mai multe statii ,dar o vreau pe acesta functionala am fost multumit de ea...rezistenta termocuplei creste...insa mai mult ca sigur OP defect...are un integrat OP07CP...si un opto cosmo 3023

 

am pus o rezistenta de 47 ohmi in serie cu termocupla...ar fi trebuit sa apara alta temperatura banuiesc....insa nimic.....nu vede bimic...sta la 20 si atat

Edited by catalin004

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezistenta termocuplei nu are cum sa creasca,depinde cu ce masori.Termocupla genereaza o tensiune prin efectul ... Ai un multimetru ce masoara temperatura?Cuplezi termocupla la el si vezi in ce varianta de conexiune creste temperatura in functie cu ce masoara.Asa vezi care fir de la ea trebuie conectat si unde.Verifica pe partea de intrare in OP07 sa nu fie vreo dioda de protectie ceva in scurtcircuit.Nu stiu schma exact.Pune un multimetru pe domeniul de masurat diode si fara termocupla conectata,masoara unde vine termocupla,la o varianta ar trebui sa nu faca nimic probabil,la inversarea testerelor probabil ar trebui sa-ti arate temperatura maxima.Adica inlocuiesti termocupla cu aparatul de masura.

Edited by gabiz_ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. 852D+ original nu are termocupla,senzor diferit.Nu mai insista ca nu faci nimic.Se gaseste de cumparat ce trebuie.Hako original sau copie hako.

Ma rog,am aproape la fel,si am luat tot ceva de gordak,ca deh,era mai ieftin.Nu indica temperatura si o luase razna afisajul.Eu nu am insistat si nici nu am vrut sa vad din ce cauza nu functioneaza.Am gasit o copie si cu aia a functionat din prima,fara greturi,fara sa ma uit la schema...

 Si si la asta i-am spart ceramica cam de un an,dar  inca functioneaza

16.5Ohmi rezistenta 24v /50w

senzorul are  2 ohmi,

 

http://i126.photobucket.com/albums/p116/Deniedzone/elforum/DSC09208_zpskggbbrpo.jpg

Edited by Den

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezistenta este tot de 24V/50W...si termocuplele sunt toate cu aceeasi functionare...bimetal.....nu ar avea cum sa aiba 2 ohmi la rece....cred ca este alta problema....o sa incerc sa ma duc cu sttia la un amic sa vad daca merge letconul original

 

 

schema este mai sus

Edited by catalin004

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porneste si daca sunt firele de la termocupla inversate si se manifesta exact in felul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porneste si daca sunt firele de la termocupla inversate si se manifesta exact in felul asta.

nu inteleg....de pornit?porneste si fara termocupla....chiar si fara letcon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.