Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertoare


Vizitator carnageblood

Postări Recomandate

Vizitator carnageblood

As vrea sa-mi construiesc un convertor care sa fie alimentat cu o baterie normala de 9 V si sa scoata o putere de macar 200 W. Cine poate sa ma jute cu o schema ceva ...Thanks in advance!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sau poti sa-ti faci propria schema dupa calcule. Faci in prima instanta un vibrator (sa nu ma intelegi gresit) cu 2 tranzistori a caror frecventa de oscilatie depaseste spectrul audio si obtii o sinusoida care o aplici apoi unui transformator ridicator (cu priza mediana cu tot) si apoi redresezi secundarul si eventual il filtrezi cu un filtru PI (C-L-C sau C-R-C).Oricum geme Internet-ul de scheme. Cauta de exemplu pe Google dupa string-ul: "switch mode power supply".Daca sapi adanc... cu siguranta gasesti ceea ce ai nevoie (in nici un caz n-ai sa gasesti o schema care sa-ti furnizeze puterea dorita dintr-o baterie amarata).ALEKS

Link spre comentariu

Se poate si metoda ti-o spun tot eu. Am reusit sa obtin cca. 26V dintr-o baterie de acumulator de 1.2V. Evident sa nu-ti imaginezi ca vei obtine un curent astronomic de mare. Eu aveam nevoie doar de 5mA si i-am obtinut cu succes.

 

Schema arata in felul urmator:

 

Posted Image

 

Pentru datele problemei cerute de mine (30V) transformatorul se executa cu 2x13spire in primar si 2x200spire in secundar, toate astea pe un tor de ferita miniatura (rabdare si iarasi rabdare). Asta ar fi un raport de transformare de 1:30. Tu vei avea nevoie de un raport de transformare de cca. 1:10 pentru a obtine 9V din 1.2V. Am sa ma uit prin insemnarile mele sa vad cum arata calculele pentru diferite tensiuni de iesire.

 

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări