Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ioancostin70

Curatare panou frontal aluminiu

Recommended Posts

Buna! Am citit chiar pe acest Forum despre curatarea unui panou frontal de aluminiu patat. Sincer, eu nu as incerca pe sculele mele curatarea cu solutii de spalat aragazul, gen Trumph...Am o linie Technics superba, cu panourile frontale din aluminiu. Cum as putea sa le redau stralucirea, fiindca s-au matuit parca, nu mai au stralucirea avuta odata. Si, nu as vrea sa gresesc...Va multumesc anticipat pentru sfaturi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

Pentru a le reda stralucirea, am incercat si reusit cu WD-40 pe amplificatoare si receivere Technics de la începutul anilor '80 cu panouri frontale din Al si plastic, argintii si negre, dupa ce am testat intai coltisoare din caractere pt. a vedea cum se comporta vopseaua. Totul OK - verificat sub lupa. Ulterior am sters excesul, prin presare, cu batiste nazale si vata de cea mai buna calitate (bbc 100% - hidrofilie sub 2 secunde :d ). Batiste fine din bbc etc... Imi imaginez ca linia ta e mai veche, deci testarea vopselei caracterelor este f. importanta. Mirosul specific al WD-40-ului a disparut intr-o noapte.

Desigur, n-am frecat cu furie, ci le-am ''mangaiat'' cu betisoare de urechi spray-ate - am fost surprins ce-au adunat, fronturile nu pareau asa jegoase...

 

Toate bune, Cosmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multe multumiri, voi incerca nazdravania aia de WD-40, care se pare ca are o gramada de intrebuintari...Am o linie Technics 7300k, de culoare brown-technics cu panoul frontal din aluminiu, voi incerca si pe asta. Celelalte (o linie Technics z65 si un Pioneer 720) sunt argintii, cred ca va merge mai usor...Oricum, voi reveni cu ''rezultate''...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.