Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sasiu 17MB82s nu memoreaza setari sau posturi tv


Vizitator Vali Ignat

Postări Recomandate

Vizitator Vali Ignat

Buna seara,

 

Are cineva idee, de ce la un sasiu 17mb82s, nu memoreaza setari si posturi tv. Pot modifica parametri, cum ar fi limba sau altceva, prinde posturile, insa dupa stand by, revine cu setarile initiale.

 

Posibil defect hardware sau soft impropriu? Mentionez ca a fost resoftat, ambele memorii U10 si U12 cu un soft de Telefunken.

Editat de Vali Ignat
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Vali Ignat

Am facut toate acestea, la prima instalare, am dat OK stergere programe, a intrat in stand by si a repornit tot cu setarile vechi, in letona, asa cum era binul original,  in meniu service, am dat factory reset, fara rezultat, acelasi lucru. Selectez limba romana, si dupa pornire, oprire, revine la limba letona, si niciun post. Chiar si dupa factory reset.

 

Dupa orice operatiune de reset, pe care o fac, reselectez limba romana, si alte optiuni, schimba meniul, tot, insa dupa oprire, la repornire revine cu ce a fost scris inainte.

 

L.E

 

Mentionez ca e scris cu un dump luat de pe remont-aud.ru de tv telefunken T32TX189LBP

Editat de Vali Ignat
Link spre comentariu
Vizitator Vali Ignat

Displayul e VES315WNDL-01, TV...s-a pierdut marca deja:) Era un Techwood. Dubios este ca, l-am mai scris cu ceva dumpuri de Telefunken, a mers, dar fara sunet, problema e ca, parca atunci memora setarile. nu mai tin minte. L-am inlocuit cu softul acesta, crezand ca rezolv cu sunetul,A, si celalalt vedea doar un HDMI. Placa asta este 17MB82S.

 

Am fost luat de val, l-am tinut numai pe HDMI sa mearga, fara sa dau importanta la setari de limba si altele, azi am vrut sa-i fac o proba pe digital si...surpriza, setam romana, prindeam posturi, stand by si by by...imi intra iarasi in letona si nema posturi.

Editat de Vali Ignat
Link spre comentariu
Vizitator Vali Ignat

Da vestel este. Voi rescrie dumpul maine, cu cel care imi vedea doar un HDMI, si pentru care am pareri ca ar tine minte setari, ca sa verific. Am sa postez rezultatle. Daca nu, chiar ca sunt in ceata ce problema hardware ar fi.

 

Initial chiar cu dumpul de pe elforum l-am scris, dar nu aveam sunet.

Editat de Vali Ignat
Link spre comentariu
Vizitator Vali Ignat

Chiar m-am gandit si eu la asta, am incercat sa relipesc pe acolo, dar voi insista. Am patit cu memoria pe programator asa, o citea dar nu o putea sterge sau scrie. Inainte de a rescrie softurile, am sa verific tronsoanele. Din ce am apucat sa verific, aveam 3.3v pe ea, era ok, traseele duceau in procesor. Reverific maine, protectiile de scriere, si condensatorii din jurul lor, sa nu ii fi suflat din greseala cu statia. Multumesc.

Editat de Vali Ignat
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Cand vreti sa dezlipiti un anumit smd, in cazul dumneavoastra memoria, izolati celelalte componente smd cu ajutorul unei benzi kapton sau cu o folie adeziva de aluminiu astfel veti fi sigur ca nu va zbura, la propiu, alta componenta smd.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări