Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sasiu 17MB82s nu memoreaza setari sau posturi tv


Guest Vali Ignat

Recommended Posts

Guest Vali Ignat

Buna seara,

 

Are cineva idee, de ce la un sasiu 17mb82s, nu memoreaza setari si posturi tv. Pot modifica parametri, cum ar fi limba sau altceva, prinde posturile, insa dupa stand by, revine cu setarile initiale.

 

Posibil defect hardware sau soft impropriu? Mentionez ca a fost resoftat, ambele memorii U10 si U12 cu un soft de Telefunken.

Edited by Vali Ignat
Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

intrati in menu la instalare accesati prima instalare si dati da la doriti sa stergeti toate canalele............tv ...va fi resetat

daca nici asa nu merge intrati in menu service ( MENU 4725)  si la diagnostic dat un factori reset

Edited by iuliantv
Link to comment
Guest Vali Ignat

Am facut toate acestea, la prima instalare, am dat OK stergere programe, a intrat in stand by si a repornit tot cu setarile vechi, in letona, asa cum era binul original,  in meniu service, am dat factory reset, fara rezultat, acelasi lucru. Selectez limba romana, si dupa pornire, oprire, revine la limba letona, si niciun post. Chiar si dupa factory reset.

 

Dupa orice operatiune de reset, pe care o fac, reselectez limba romana, si alte optiuni, schimba meniul, tot, insa dupa oprire, la repornire revine cu ce a fost scris inainte.

 

L.E

 

Mentionez ca e scris cu un dump luat de pe remont-aud.ru de tv telefunken T32TX189LBP

Edited by Vali Ignat
Link to comment
Guest Vali Ignat

Displayul e VES315WNDL-01, TV...s-a pierdut marca deja:) Era un Techwood. Dubios este ca, l-am mai scris cu ceva dumpuri de Telefunken, a mers, dar fara sunet, problema e ca, parca atunci memora setarile. nu mai tin minte. L-am inlocuit cu softul acesta, crezand ca rezolv cu sunetul,A, si celalalt vedea doar un HDMI. Placa asta este 17MB82S.

 

Am fost luat de val, l-am tinut numai pe HDMI sa mearga, fara sa dau importanta la setari de limba si altele, azi am vrut sa-i fac o proba pe digital si...surpriza, setam romana, prindeam posturi, stand by si by by...imi intra iarasi in letona si nema posturi.

Edited by Vali Ignat
Link to comment
Guest Vali Ignat

Da vestel este. Voi rescrie dumpul maine, cu cel care imi vedea doar un HDMI, si pentru care am pareri ca ar tine minte setari, ca sa verific. Am sa postez rezultatle. Daca nu, chiar ca sunt in ceata ce problema hardware ar fi.

 

Initial chiar cu dumpul de pe elforum l-am scris, dar nu aveam sunet.

Edited by Vali Ignat
Link to comment
Guest Vali Ignat

Chiar m-am gandit si eu la asta, am incercat sa relipesc pe acolo, dar voi insista. Am patit cu memoria pe programator asa, o citea dar nu o putea sterge sau scrie. Inainte de a rescrie softurile, am sa verific tronsoanele. Din ce am apucat sa verific, aveam 3.3v pe ea, era ok, traseele duceau in procesor. Reverific maine, protectiile de scriere, si condensatorii din jurul lor, sa nu ii fi suflat din greseala cu statia. Multumesc.

Edited by Vali Ignat
Link to comment

Cand vreti sa dezlipiti un anumit smd, in cazul dumneavoastra memoria, izolati celelalte componente smd cu ajutorul unei benzi kapton sau cu o folie adeziva de aluminiu astfel veti fi sigur ca nu va zbura, la propiu, alta componenta smd.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines