Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
yonni

Amplificator 500w

Recommended Posts

bag seama ca esti tinar , cum ai zis ca nu prea te descurci in datasheturi, si vrei sa construiesti un ampl. audio.Te lovesti de multe probleme ce trebuie sa le rezolvi .noi sintem departe de masa ta de lucru.te ajutam dar si dumneata trebuie sa ai ceva cunostinte a ceea ce vrei sa faci.

pentru ampl. ce ni l-ai aratat vei avea de lucrat cu alegerea componentelor,cu distorsiunile de racordare,cu reglarea curentului de repaos,si multe altele.Pentru cineva cu bagaje mai putine in electronica , iti trebuie o schema la care nu ai de aface cu cele zise mai sus.

Link to post
Share on other sites

inteleg ce ziceti dumneavoastra dar eu nu prea stiu cum e treaba cu hFE la tranzistori. si deaia am zis sa intreb pe cineva care se pricepe daca pot sa inlocuiesc tranzistori din schema cu alti care are o mica diferenta la hFE

Link to post
Share on other sites

Draga yonni, te felicit pentru nick-name-ul ales, desi nu cred ca ai stiut ce ti-ai facut.

Iar despre amplificator, roaga-l pe colegul Dudikoff sa puna de-o simulare, sa vedem ce stie acest videorockola. Ar fi interesant comportamentul la 20kHz pentru numai 0,5Vef la iesire (distorsiuni, semnalul de la iesirea VAS).

Link to post
Share on other sites

Buna Seara.

Vreau sa contruiesc amplificatorul acesta " http://construyasuvideorockola.com/downloads/amp500w_st.pdf " si nu am trazistorii din schema si as dori sa stiu daca se pot inlocui. Vreau sa stiu daca merg asa " A940 cu TIP42C " si " C2073 cu TIP41C " si " C2229 cu C2383 ". Multumesc Pentru Intelegere.

 

2sa940 este trz low noise, iar TIP42C nu, deci pica varianta asta...2sc2073 are Ucb 200V, iar TIP42C are 100V, pica si asta....nu stiu ultima... si acolo sunt diferente la Ucb.

Daca vrei sa faci un amplif bun, trebuie sa te documentezi bine inainte...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines