Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
74dorian

Tv PALLADIUM

Recommended Posts

Salutare. Mai are cineva schema acestui tv vechi?Palladium Typ 1H62 (Art nr. 733/423.Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singura sansa de a gasi schema e sa spui cu ce componente e echipat sasiul,mai exact:sursa,micon-ul,jungla,BV,sunet,final si cod trafo. linii,final(i) video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

      Palladium e televizorul lui Cornel Palade  :rade: .

Uite aici:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc domnului Andrei Tabacaru dar nu asta este schema.Tv-ul are urmatoarea configuratie: Placa cu procesor (comenzi) echipata cu CI-urile SAA 1251,M139 CB1, TDA4431, CD4049CN; sincroprocesor TDA2593; verticala TDA1170S; Culori TDA3560S4; video tranzistorizata; modul cale comuna si sunet TDA2541, TDA2840, TDA1235 sau 1236 (nu se vede clar ultima cifra); linii BU208; un integrat care comanda partea de alimentare care este echipata cu un singur traf (care este totodata si traf linii) LF0034A.in partea primara a sursei se afla 2 tranzistori pusi pe cate un radiator de mici dimensiuni, comandati de catre circuitul LF 0034A care este in partea secundara a sursei prin intermediul unui traf de mici dimensiuni (gen trafo driver).

Share this post


Link to post
Share on other sites

       Hibridul  LF0034A ma duce cu gandul la scheme scheme de Hitachi sau Salora

Edited by Andrei Tabacaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand am cumparat tv-ul in 1999 avea o telecomanda pe care scria SALORA. Aceasta configuratie tv precum si modul de aranjament al componentelor este identica cu a tv-urilor Salora, tv-uri care au mai fost la mine la reparat cu ceva timp in urma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schema cu componentele care le-ati enumerat si cu LF0034A sub denumirea 1H4/1H8 IPSALO2.

Daca nu o gasiti pe net atunci sa-mi spuneti sa o scanez. La aceste sasie pana cea mai frecventa era devalorizarea condensatoarelor CB712, 726 din primarul sursei - 4,7uF/35V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aveti dreptate d-nul Toni, defectul a fost chiar unul din acesti condensatori. Acum vreo doua luni a inceput sa porneasca mai greu si din ce in ce mai greu pana am schimbat toti conzii din primar si secundar dar totodata si imaginea a suferit o marire a dimensiunii pe orizontala  in acelasi timp o micsorare a dimensiunii pe verticala. Acest defect m-a dus cu gandul la o marire  a tensiunii de alimentare a finalului linii.s-ar putea ca tot un cond. sa fie problema.Nu cred ca pot masura aceasta tensiune decat cu osciloscopul deoarece nu am gasit in secundar un cond de filtraj asa  cum este la celelalte tv-uri. trafo linii este si traf de alimentare iar pe cablaj punctele de masura sunt niste diagrame pentru osciloscop si eu nu am. De aceea doream schema. Pe net nu am gasit.Daca costa mult scanarea sa-mi spuneti cat costa sa nu suportati dvs. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.