Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Bandi Szasz

Control solenoid prin PWM

Recommended Posts

Am la poarta un montaj cu cifru si deschidere cu ajutorul unui solenoid. Montajul a fost facut de mult timp si este facut cu comparatoare, condensatori pe post de timer,etc...  ocupa mult spatiu si vreau sa refac tot sistemul cu un simplu PIC.  

 

Problema este ca solenoid-ul necesita cam 40V pentru deschidere, momentan exista un microcontact care este apasat dupa tragere si alimentarea este trecuta prin mai multe rezistente pentru a scadea alimentarea de la 40V la 3-4V care este de ajuns pentru mentinere. 

 

Vreau sa scap  de rezistente ca ocupa spatiu si de microcontactul respectiv, asa ca m-am gandit sa trec solenoid-ul pe PWM, la deschidere pentru 1-2 secunde la 100% si dupa scad PWM-ul la 10-15% pentru mentinere. Acuma problema este ca nu stiu daca este corect ce vreau sa fac sau o sa fac mai mult rau cu PWM decat sa-l tin 30s la 40V continu ?  Daca este in regula cu PWM cam la ce frecventa ar fii cel mai bine ? 

 

Pentru PWM ma gandeam la un IRL540N conectat direct la pin-ul PWM al PIC-ului find un mosfet logic, solenoid-ul consuma cam 100mA dar probabil in primele  momente cand se trage consuma pe la 0.6-1A. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

În principiu este corect ( Nu știu dacă se și merită , dar asta e altă întrebare ) . Totul este să alegi frecvența,  în raport de tensiune și de inductanță , astfel încât să nu coboare niciun moment curentul prin solenoid sub limita admisă . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.