Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control solenoid prin PWM


Recommended Posts

Am la poarta un montaj cu cifru si deschidere cu ajutorul unui solenoid. Montajul a fost facut de mult timp si este facut cu comparatoare, condensatori pe post de timer,etc...  ocupa mult spatiu si vreau sa refac tot sistemul cu un simplu PIC.  

 

Problema este ca solenoid-ul necesita cam 40V pentru deschidere, momentan exista un microcontact care este apasat dupa tragere si alimentarea este trecuta prin mai multe rezistente pentru a scadea alimentarea de la 40V la 3-4V care este de ajuns pentru mentinere. 

 

Vreau sa scap  de rezistente ca ocupa spatiu si de microcontactul respectiv, asa ca m-am gandit sa trec solenoid-ul pe PWM, la deschidere pentru 1-2 secunde la 100% si dupa scad PWM-ul la 10-15% pentru mentinere. Acuma problema este ca nu stiu daca este corect ce vreau sa fac sau o sa fac mai mult rau cu PWM decat sa-l tin 30s la 40V continu ?  Daca este in regula cu PWM cam la ce frecventa ar fii cel mai bine ? 

 

Pentru PWM ma gandeam la un IRL540N conectat direct la pin-ul PWM al PIC-ului find un mosfet logic, solenoid-ul consuma cam 100mA dar probabil in primele  momente cand se trage consuma pe la 0.6-1A. 

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

În principiu este corect ( Nu știu dacă se și merită , dar asta e altă întrebare ) . Totul este să alegi frecvența,  în raport de tensiune și de inductanță , astfel încât să nu coboare niciun moment curentul prin solenoid sub limita admisă . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines