Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Viorel Brăileanu

Probleme la trecerea de la tub flourescent la cel cu led

Recommended Posts

Salut prieteni,

Am și eu o situație din care nu pot ieși:

Am cumpărat 2 tuburi Novelite cu led T8-10W, cu alimentare la ambele capete.

Le-am pus la corpul meu, 2x18W.

Am anulat balastul, am scos starterele și am pus tuburile cu led. Se aprind, și luminează foarte bine.

Abia acum începe problema: după o perioadă de timp, 5-10 minute, uneori chiar 15 sau 20, încep să clipească ritmic, când unul când altul!

Dacă închid lumina și o reaprind situația se repetă tot după cam același interval.

Care poate fi cauza? Ce părere aveți?

Menționez că am schimbat deja tuburile și cele noi fac la fel.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuburile fluorescente erau conectate in serie sau paralel? Daca au fost serie si nu ati modificat nimic, doar ati montat lampile cu led in locul celor vechi, in aceasta stare fiecare lampa cu led este alimentata cu jumatate din tensiunea retelei .Conectati-le in paralel daca au nevoie de 220 volti alimentare.

Edited by NOSTALGIC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuburile fluorescente erau conectate in serie sau paralel? Daca au fost serie si nu ati modificat nimic, doar ati montat lampile cu led in locul celor vechi, in aceasta stare fiecare lampa cu led este alimentata cu jumatate din tensiunea retelei .Conectati-le in paralel daca au nevoie de 220 volti alimentare.

Cred că erau în serie, nu mai știu pentru că, între timp am demontat-o bucăți. Refac acum tot cablajul, să văd ce iese. Voi reveni.

PS: Curios e că tensiunea de lucru e  85-265V, deci ar fi trebuit să meargă și cu jumătate din tensiunea celuilalt, nu?

Edited by Viorel Brăileanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, consumul fiind variabil nu sunt pur si simplu doua rezistente serie.

 

Deci explicatia asta este si clara si corecta, in cazul ca le-ai conectat eronat in serie.

 

Daca nu, se poate sa fie si oprotectia termica, asta  ramane de vazut dupa ce lamuresti cu modul de alimentare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat!

Într-adevăr tuburile neon erau conectate în serie!

Însă problema era din schema de montaj de pe ambalajul tubului.

Într-o parte arăta doar un pin conectat, pe când în partea cealaltă îi arăta pe amândoi, șuntați.

La tubul led cu alimentare la ambele capete trebuie conectați toți cei 4 pini.

Mulțumesc pentru intervenții! :multumesc

 

post-254618-0-53406200-1454860934_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.