Guest tiberiu8mai Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Buna ziua. Doresc sa ma invatati cum asi putea sa aflu daca chiar imi emite ioni negativi in aerul din camera ionizatorul Konrad Neo-Tec XJ-201.Exista pe internet ceva informatii despre aparate speciale pentru masurarea ionilor din atmosfera ,dar nu scrie nimic despre pret si poate exista si alte metode de verificare pe care eu nu le cunosc. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. tiberiu Link to comment
validae Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 În primul rând, prezența ozonului se poate identifica prin apariția unui miros aparte, de aer curat de după o ploaie cu descărcări electrice, sau chiar de mușcate după unii. Concentrația de la care se simte olfactiv prezența ozonului este de circa 0,02 PPM... Există aparate ce determină concentrația ionilor în atmosferă, dar nu sunt destinate în niciun caz utilizatorilor casnici, ci laboratoarelor, de aici și prețurile exorbitant de mari. ....http://www.multilab.ro/ionometre/numarator_ioni_atmosferici.html Link to comment
Guest tiberiu8mai Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Multumesc! Acum am inteles de ce se cere inainte oferta de pret pentru cumparare . Link to comment
QQme Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 (edited) Se poate construi usor :un J-tec +op-amp+miliamp. cu zero la mijloc event. unsistem automat de descarcare a placii sensor (sesizeaza si ioni pozitivi),mai dificila este etalonareaV/m Edited February 7, 2016 by QQme Link to comment
Guest tiberiu8mai Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Multumesc pentru sfat! Link to comment
Recommended Posts