Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
remus-gabriel

Cablu lcd nou, nu se aprinde display-verificare cu display alt laptop

Recommended Posts

Buna ziua!Am un HP Pavillion G6 1313sq.Cand am schimbat balamalele, din greseala am rupt un fir de la mufa conectorului cablului lcd din partea dinspre display. Am mai incercat sa il bag la loc, sa mai agat cu firicelul ala de ramasese in aer, etc. Era un fir care era lipit la o placuta finuta deasupra pinilor. Deci pt cine nu a facut prostia asta conectorul acela are 40 pini jos cu fire care vin la ei si apoi ca la un sandvich o placuta f subtire,metalica si un fir atasat la ea sta lipta deasupra. Eu am dezlipit-o pe si nu am mai putut sa o pun intepenita in mufa de pe placuta displayului. Am cumparat alt cablu dar displayul e mort. Ce credeti, cablul nu e compatibil(nu e original dar e nou) desi arata la fel sau am stricat si electronica displayului?Pot sa iau un alt display cu 40 de pini, mai am un dell n5110 sau un hp 4510s mai vechi, sa incerc la cablu? Nu as vrea sa cumpar si display nou daca nu e cazul.
Din pacate nu pot face o poza macro dar am sa pun poze cu cablul stricat si displayul. Cablul cel nou este identic dar difera putin codul de pe eticheta. Originalul este DD0R15LC040 iar cablul nou are cod DD0R15LC0000http://imageshack.co...8263/DaMStV.jpghttp://imageshack.co...5209/fu3bzr.jpghttp://imageshack.co...7190/mXY0cl.jpghttp://imageshack.co...5296/mf8US0.jpghttp://imageshack.co...1544/H3dGkG.jpghttp://imageshack.co...6428/xzICSp.jpghttp://imageshack.co...7291/GV5u2C.jpghttp://imageshack.co...1562/MoB0gn.jpghttp://imageshack.co...6577/cpGGu8.jpghttp://imageshack.co...7650/3cHxEK.jpghttp://imageshack.co...2999/J7AIah.jpghttp://imageshack.co...9868/JYPq0w.jpghttp://imageshack.co...2948/VddPRM.jpgIntr-una din poze se vede tablita smulsa si un firicel care sta mai sus dezlipit de ea. Am facut verificari si acea tablita, implicit si firicelul au continuitate la ground. Deci nu are curent pe el. nu cred ca am facut vreun rau la conectorul de pe placuta electronica a displayului cu el.Alta chestie, am descarcat unele scheme electronice ale acestei placi de baza, nu stiu sigur daca exact acelasi cod de identificare placa, dar sunt asemanatoare. In acele scheme scrie ca pinii 1 si 2 sunt alimentati cu 3 v (+ 3V rail) dar cand am masurat am gasit 11 volti la conectorul de pe placa de baza. Acum nu stiu exact cae ar fi pinul 1 sau 40-ul, nu am un program board viewer sa am indicatii clare cum sa asez placa. 

P.S. Pana la urma nu mai conteaza defectul, volatjul,etc...; era doar o curiozitate. Vreau sa revin la intrebarea initiala: pot pune un display de la alt laptop cu 40 de pini la placa de baza si cablul cel nou, sa probez? 

Edited by remus-gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este lcd. Intre timp am probat cu un alt lcd de la un dell n1515. Nici dell nu mergea bine. Nu are imagine din cauza cipului grafic. De display nu stiu daca era bun sau nu. Cert este ca nici cu al doilea display nu am imagine desi masuratorile de la pinii conectorului de pe placa de baza arata ca am tensiunile dar...poate nu comunica pe pinii de date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.