Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
MifTy

medii de dezvoltare

Recommended Posts

Eclipse cu winavr: foloseşte cineva combinaţia asta?

eu am folosit-o cu 3-4 ani în urmă, acum lucrurile s-au cam schimbat, mă uit cam pierdut la interfaţa aia, şi avr pluginul se comportă cam dubios... mi-a luat 3 ore aseară să setez corect "mediul", şi din astea, 2 ore m-am chinuit să-l facă să priceapă că vreau să am acces la avrdude, şi el nu pricepea, pentru că nu ştiam eu să-i spun, pentru că interfaţa lui musiu Eclipse s-a schimbat "în bine", ascunzând opţiuni şi setări pe unde nu ar avea ce să caute.

 

pe net încă mai sunt "purişti" care folosesc PN (programmer's notepad) inclus în winavr, inclusiv pentru comanda şi controlul scrierii softului în mcu, dar nu am găsit cam nimic despre "cum se face" asta (când m-am jucat eu cu programarea, am folosit doar AS, iar în windows pendulam între scrisul codului în AS şi scrierea hexului cu avrdude, pentru că nu aveam programatoare "suportate". când am scris, o vreme, programe "comerciale", firma asigurase toată povestea, şi n-am avut problema asta)... în schimb am dat peste un post cam telegrafic despre cum se poate înlocui PN cu Notepad++, chestie drăguţă, dar care are oareşce mici probleme cu setarea corectă a drepturilor. apropo Notepad++ văd că a mai evoluat un pic, şi nu doar în ce priveşte grafica! :d

 

iar installerul de Atmel Studio (7) a ajuns liniştit la peste 700 de mega, şi presimt că o să ocupe cel puţin dublu pe hard... la mărimea asta mi se pare normal şi firesc să facă şi cartofi prăjiţi, salată, şi o friptură! :) a, şi mai vrea şi să ai cont, sau măcar să-ţi dai datele reale ca să poţi face downloadul... drăguţ.

cred că am să apelez la vechiul AS... dar mi-e teamă că ce am eu prin cd-uri e versiunea 4, sau pe-acolo... dacă îl pun p'ăla, iar să facă mişto Liviu că zic din alte filme! :wretre

Share this post


Link to post
Share on other sites

nici ăla nu-i prea mic. şi oricum ce mă sâcâie e că nu pot folosi usbasp-ul direct din AS...

o să mai scotocesc niţel şi mai vedem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

codeblocks dar votez si chiar insist pentru atmel studio oricare ar fi el de la 5 in sus, in rest avrpal pentru scris cu usbasp si merge ok pe windows10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu placere. Am renuntat de ceva timp sa mai folosesc USBAsp, folosesc o clona de AVRMkII, care merge cu AS6.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu folosesc Sublime Text și make (make inclusiv pentru: flash, fuse, scm commit, etc ).  Dacă te interesează pot sa detaliez - vei fi surprins cât de simplu, ușor și clar este tot procesul (asta în condițiile în care te poți lipsi de simulare,  debug și alte dulcețuri)

 

Context:  sunt doar un amator în programarea embeded.

 

Următorul text este generic (consideră că facem conversație): 

 

Dacă te referi la IDE (Integrated Development Environment) - eu am renuntat la ele. Nu cred ca există mediul de dezvoltare perfect - dar cred că exista unul care ți se potriveste.

 

Programele pe care le folosesti (IDE, sau editor, compilator, scm, etc) sunt doar instrumente și performanța (în utilizarea lor) vine din cunoașterea extrem de aprofundată a acestora. 

 

Paralelă: Privește editorul în care scrii cod ca pe osciloscopul care-l ai pe masa - cu cât î-l stăpânești mai bine, îi știi toate finețurile, cu atât ești mai productiv în utilizarea lui. 

 

Vei ajunge la momentul în care nu vei mai aprecia faptul ca mediul tau de programare are un toolbar cu n butoane la îndemână pt. operatiile uzuale, un wizard pt. nu știu ce operație, sau un autocomplete care din primele momente te dă pe spate ci te va interesa în primul rând cât de hackable (extensibil / usor de modificat de adaptat nevoilor tale) este.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.