Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit radio chinezesc tecsun 2p3


Postări Recomandate

Buna ziua a mai incercat cineva kit-ul 2p3 facut de Tecsun daca da  cam ce performante are . N-am gasit nici o schema dar am vazut ca cica chinejii l-au copiat dupa un radioreceptor vechi din anii 60 .  Daca e cat de cat bun as vrea sa-mi iau unul si sa-l fac sa prinda si UL si sa-i  maresc tensiunea de alimentare la 9v.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Aveti dreptate niste hoti chinejii astia mai bine ma apuc eu sa fac  un radio de la 0 . Am vazut pe internet ca  exista o firma Elprof cred ca fosta Intreprindere de ferite Urziceni care mai face ferite moi pentru antene singura problema e ca cele mai ungi bare  din materialul care imi trebuie mie  au 4 cm parca-s prea scurte ma intreb aia acolo la fabrica oare le fac bare lungi care apoi le taie ca daca-I asa ma gandesc sa-I sun sa-I rog sa-mi taie si mie o bara mai lunga daca le platesc poate vor.

Editat de VEF
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator CITIZEN

Buna ziua a mai incercat cineva kit-ul 2p3 facut de Tecsun daca da cam ce performante are . N-am gasit nici o schema dar am vazut ca cica chinejii l-au copiat dupa un radioreceptor vechi din anii 60 . Daca e cat de cat bun as vrea sa-mi iau unul si sa-l fac sa prinda si UL si sa-i maresc tensiunea de alimentare la 9v.

Are performante indentice cu un radioreceptor fabricat industrial cu conditia sa fie reglat corect. Poseda o documentatie foarte buna asa fel incat oricine ce are cunostinte de electronica si atentieil poate asambla si regla. Nu imi dau seama undeati vazut ca "chinejii'' l-au copiat dupa ce? Tot dupa ei? Esteo reproducere dupa un radio receptor chinezesc din anii 60 ce purta denumirea de 2P3. Este functional pe UM, ca sa-l modifici si pt UL este cam dificil. Daca reusesti sa ne spui si noua.
Link spre comentariu

La Urziceni se faceau si ferite lungi, aproape 20 cm, pentru ca se cereau pentru aparate de radio portabile mari. Erau de doua feluri, pentru larg consum, din ferita de Ni-Zn plina si profesionale, din ferita de Mn-Zn cu sase caneluri pe lungime, cele mai bune pentru UL. Matritele trebuie sa mai fie pe undeva, dar nu exista cerere. Se pot gasi bare lungi scoase din aparate vechi, cele mai bune din aparatele rusesti. Se pot confectiona bare lungi si groase prin lipirea unor bare mai mici.

Link spre comentariu

Mai multe detalii in aceste link-uri:

http://bbs.tecsun.com.cn/up_fls/201310314255692154.jpg

http://bbs.tecsun.com.cn/0002.asp?open=549588

Finalul audio rebotezat CD7368 este identic cu TA7368P,intrarea pe 1 iesirea audio pe 7.Am mai intalnit la un sistem 5.1 un integrat asemanator la capsula cu TDA2030,dar altfel botezat,am scos schema dupa placa si am inlocuit cu A2030 si a mers perfect,deci facute cu multa ...inspiratie!Prea scump acest aparat de radio la ce stie sa faca,cel propus de userul Spitfire este deosebit,parca merita pretul.

Editat de vio2007
Link spre comentariu
Vizitator CITIZEN

La 300 de lei cumparati deja un radioreceptor semiprofesional Tecsun sau Intek(e cam aceeasi firma... o firma de top dealtfel).

 

300 de lei????...autorul topicului nici nu a amintit de asa ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări