Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
VEF

Kit radio chinezesc tecsun 2p3

Recommended Posts

Buna ziua a mai incercat cineva kit-ul 2p3 facut de Tecsun daca da  cam ce performante are . N-am gasit nici o schema dar am vazut ca cica chinejii l-au copiat dupa un radioreceptor vechi din anii 60 .  Daca e cat de cat bun as vrea sa-mi iau unul si sa-l fac sa prinda si UL si sa-i  maresc tensiunea de alimentare la 9v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu daca e din anii 60 ca vad ca are finalul audio pe integrat.

Arata bine, dar mi se pare cam piperat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aveti dreptate niste hoti chinejii astia mai bine ma apuc eu sa fac  un radio de la 0 . Am vazut pe internet ca  exista o firma Elprof cred ca fosta Intreprindere de ferite Urziceni care mai face ferite moi pentru antene singura problema e ca cele mai ungi bare  din materialul care imi trebuie mie  au 4 cm parca-s prea scurte ma intreb aia acolo la fabrica oare le fac bare lungi care apoi le taie ca daca-I asa ma gandesc sa-I sun sa-I rog sa-mi taie si mie o bara mai lunga daca le platesc poate vor.

Edited by VEF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua a mai incercat cineva kit-ul 2p3 facut de Tecsun daca da cam ce performante are . N-am gasit nici o schema dar am vazut ca cica chinejii l-au copiat dupa un radioreceptor vechi din anii 60 . Daca e cat de cat bun as vrea sa-mi iau unul si sa-l fac sa prinda si UL si sa-i maresc tensiunea de alimentare la 9v.

Are performante indentice cu un radioreceptor fabricat industrial cu conditia sa fie reglat corect. Poseda o documentatie foarte buna asa fel incat oricine ce are cunostinte de electronica si atentieil poate asambla si regla. Nu imi dau seama undeati vazut ca "chinejii'' l-au copiat dupa ce? Tot dupa ei? Esteo reproducere dupa un radio receptor chinezesc din anii 60 ce purta denumirea de 2P3. Este functional pe UM, ca sa-l modifici si pt UL este cam dificil. Daca reusesti sa ne spui si noua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Urziceni se faceau si ferite lungi, aproape 20 cm, pentru ca se cereau pentru aparate de radio portabile mari. Erau de doua feluri, pentru larg consum, din ferita de Ni-Zn plina si profesionale, din ferita de Mn-Zn cu sase caneluri pe lungime, cele mai bune pentru UL. Matritele trebuie sa mai fie pe undeva, dar nu exista cerere. Se pot gasi bare lungi scoase din aparate vechi, cele mai bune din aparatele rusesti. Se pot confectiona bare lungi si groase prin lipirea unor bare mai mici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai multe detalii in aceste link-uri:

http://bbs.tecsun.com.cn/up_fls/201310314255692154.jpg

http://bbs.tecsun.com.cn/0002.asp?open=549588

Finalul audio rebotezat CD7368 este identic cu TA7368P,intrarea pe 1 iesirea audio pe 7.Am mai intalnit la un sistem 5.1 un integrat asemanator la capsula cu TDA2030,dar altfel botezat,am scos schema dupa placa si am inlocuit cu A2030 si a mers perfect,deci facute cu multa ...inspiratie!Prea scump acest aparat de radio la ce stie sa faca,cel propus de userul Spitfire este deosebit,parca merita pretul.

Edited by vio2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

La 300 de lei cumparati deja un radioreceptor semiprofesional Tecsun sau Intek(e cam aceeasi firma... o firma de top dealtfel).

 

300 de lei????...autorul topicului nici nu a amintit de asa ceva

Share this post


Link to post
Share on other sites

kitul ala e 25$ pe amazon sau la chinezi, nici pomeneala de 300 de lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era acum ceva vreme un user pe aici, pe forum, care comercializa acel kit cu 300 de lei-cam scump, pentru ce reprezinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.