Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
BASTANU1960

Problema imprimanta

Recommended Posts

Buna ziua, Am o imprimanta HP Deskjet 1510 pe care nu am folosito de anul trecut, astazi mi-au venit cartusele originale iar pe cel tricolor imi apare ca este gol. Tin sa precizez ca cu el scos din imprimanta pot folosi imprimanta. Dar cu el introdus imi palpaie luminita rosie de pe panou idicand ca acesta ar fi gol. Punand un servetel curat pe capul lui apar cele trei culori ( concluzia ar fi ca acesta totusi este plin). Astept pareri si sugestii de la cunoscatori, va multumesc! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-au ars probabil unele din rezistențele capului de imprimare dacă a fost stocat mult timp și s-au uscat unele dintre duze. Mi s-a întâmplat de câteva ori. Verificați totuși starea contactelor de pe suportul cartușului, dacă sunt murdare, curățați-le cu alcool. Vedeți să nu fi ajuns cumva accidental cerneală și prin interiorul imprimantei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domnule Validae, cartușele sunt noi, astăzi au sosit și sunt originale. Am curățat și contactele în interiorul locașului cartușului dar tot îmi arată că acesta ar fi gol și palpaie luminița aferenta.

Cu el introdus în imprimantă imprimanta nu face nici o funcție, cand îl elimin pe cel tricolor și îl las doar pe cel negru atunci imprimanta merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu cum este in cazul acestei imprimante, dar la imprimantele Canon des am intalnit problema asta, ca spunea la cartuse noi (originale) ca sunt goale sau ca nu poate detecta imprimanta cartusul. La Canon majoritatea cartuselor au un cip, unele au si o baterie mica de ceas in interior. La cartusele respective a ajutat de multe ori inlocuirea bateriei cu o baterie noua, sau cateodata a ajutat doar faptul ca am scos bateria pentru cateva minute. Nu am studiat amanuntit cum functioneaza cartusele respective si ce anume comunica cartusul cu imprimanta, asta a fost o rezolvare pe moment ce a recomandat vanzatorul din magazinul specializat.

 

La acest HP am impresia ca pe cartus se afla si capul de imprimare cu duze, asa cum spune colegul validae, in acest caz situatia este mai complicata deoarece sunt mai multe lucruri ce ar putea cauza probleme. Nu stiu nici daca la acest cartus este vreun senzor care sesizeaza cand este cartusul gol / uscat sau nu, in caz ca are asa ceva, ar ajuta probabil daca s-ar pune cartusul cu capul de imprimare in jos, pe vata imbibata in apa. Cu asta am "reparat" multe cartuse uscate de la imprimante Lexmark. Acolo insa problema a fost doar ca duzele erau infundate si nu imprima uniform. Dar la cartusele "inteligente" din ziua de azi pot fi multe probleme "implementate" de producator. Poate fi problema si daca un cartus este expirat sau daca un numar stocat pe cip-ul intern nu corespunde cu ce asteapta imprimanta.

 

In cel mai rau caz cred ca ai putea returna cartusul la vanzator, deoarece este defect... Nu este prima data cand vad un cartus nou (si original) cu defect de fabricatie. Eu in astfel de cazuri scot cerneala din cartusul nou (cat pot sa scot) si bag intr-un cartus vechi, care mai functioneaza o perioada. Mai ales la imprimante Canon intalnesc des astfel de probleme.

 

La urma urmei cartusele de imprimanta nici nu ar avea nevoie de cip-uri, mai demult nu exista asa ceva. Doar ca producatorii au vrut sa faca imposibila incarcarea / reutilizarea cartuselor, de aceea au implementat tot fel de mecanisme de control, care sa nu dea posibilitatea utilizarii unui cartus la mai mult de x pagini indiferent de cat s-a consumat din cerneala, sau care fac imposibila utilizarea cartuselor dupa reincarcare. Producatorii imprimantelor fac cei mai multi bani din cartusele vandute, nu din valoarea imprimantelor vandute. Daca faceti o socoteala, un litru de cerneala are un pret de zeci de ori mai mare decat un litru de benzina. Asta avand in vedere ca in unele cartuse sunt abia 5-10 ml de cerneala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu aș testa acel cartuș color și pe altă imprimantă, iar dacă face același simptom, l-aș returna vânzătorului ca defect. Cu cât mai rapid faceți asta, cu atât mai probabil să vi-l schimbe. Mai există însă și diferențe între modul de gestionare a cartușelor între diverse imprimante de același tip. Cazul concret al unui cartuș HP 21 care la un coleg de serviciu este detectat ca fiind clar defect pe imprimanta lui (una multifuncțională, mai ,,deșteaptă,,) și la mine (una simplă și ieftină) merge relativ OK, doar că unele dintre duze nu mai imprimă corect, fie sunt înfundate, fie defecte. Fiecare duză este acționată de o rezistență internă ce produce ,,fierberea,, unei mici cantități de cerneală și astfel se produce expulzarea unei picături minuscule de câteva zeci de microni. Dacă acea rezistență se arde, unele imprimante detectează asta și nu mai acceptă cartușul, pe când altele ,,ignoră,, acest lucru și imprimă cu restul de rezistențe rămase. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.