Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
binox

Citire encoder

Recommended Posts

Salut!
Am achizitionat un buton de tip encoder rotativ pe care vreau sa-l folosesc la un device pentru navigarea in meniu in locul butoanelor clasice.
Am citit teoria functionarii, am inteles-o(zic eu) am scris un cod , n-a functionat, am cautat si alte variante de cod scrise de altii, am incercat mai multe variante , degeaba. Maxim ce am reusit sa fac este sa functioneze relativ corect doar intr-un singur sens. 
Dupa multe ore pierdute am inceput sa am dubii in legatura cu functionarea corecta a encoderului asa ca l-am invartit cu o surubelnita electrica si am pus osciloscopul pe iesiri.
Mie mi se par foarte dubioase oscilogramele. Una este pentru un sens cealalta pentru sensul invers. Nu inteleg de ce am pulsurile alea cu amplitudine mai mica, din cauza lor cred ca nu-mi functioneaza codul....
Am atasat si o poza cu encoderul.
Voi ce parere aveti?

post-198083-0-02825500-1454612725_thumb.jpg

post-198083-0-46615800-1454612733_thumb.jpg

post-198083-0-88811600-1454612749_thumb.jpg

Edited by mircea calin
La sectiunea "Cum se face" se posteaza tutoriale

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar bizar.Incearca sa pui un trigger schmidt pe semnalele encoderului catre controller. Ar trebui sa amelioreze semnalele si sa arate mai dreptunghiulare.Interesant e si ce cod ai incercat (limbajul folosit). Cu cat dai mai multe detalii, cu atata ai sanse mai multe sa raspunda cineva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,Ai la postul asta http://www.elforum.info/topic/109958-citire-rotary-encoder/page-2?do=findComment&comment=1279877 forme de unda masurate de mine pe exact acelasi model de encoder. Formele tale nu sunt corecte. Cred ca ceva este legat incorect la encoder. Ar fi bine sa postezi si o schema in care sa arati ce si unde ai legat. De asemene, posteaza un link la foaia de catalog folosita ptr inspiratie.Inca ceva. Foloseste la greu debugerul hardware (un Pickit sau ICD daca ai) ptr depanare. Cu el m-am prins dupa doua zile de sapat ca arsesem un I/O de procesor.In etapa de dezvoltare am folosit intensiv simulatorul si editorul de stimuli. Lucrez cu MPLAB 8.92.

Edited by cirip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.