Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Florian Ciobanu

ajutor programare atmega8

Recommended Posts

am nevoie de ajutor, am  facut v-a metrul de la adresa http://www.circuitsdiy.com/atmega8-based-voltmeter-ampmeter-v2/#comments, am programat procesorul cu hexul din arhiva , nu da nici-o eroare la programare, cand alimentez apare pentru foarte scurt timp un singur rand pe display si dupa aceea arar amandoua randurile, am incercat mai multe display-uri, la un moment dat cu un tip de display mi-a aparut normal pe display da scris in caractere chirilice, asta stiu ca e de la displayuri, am mai incercat si la supercharger si tot chirilic apare, textul scris tradus era corect, aparea si valoarea curentului si tensiunii. atasez si o imagine cu ce apare, am incercat sa modific si contrastul dar text nu apare nimic desi se schimba gradul de negru , Fusebits I-am setat cum a spus autorul:  lfuse 0xD4, Hifuse 0xD9, schema este in pdf

post-233507-0-92454900-1454513117_thumb.jpg

VA meter .pdf

Software.zip

Edited by Florian Ciobanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cineva, mai jos (în linck-ul care l-ai ataşat) se pare că a corectat greşeala din programul iniţial...

Cred că te-ai ”complicat” cu un montaj/program făcut de un puşti...începător în programare şi electronică ! :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

l-am facut cu gandul ca daca nu merge sa incerc pe aceeasi schema sa fac eu programul . Am pus intrebarea ca sa aflu ce ar putea fi gresit mai ales ca apare cate obata si ce trebuie pe lcd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune un condesator de 100nF cat mai aproape de alimentarea lcd-ului, in paralel cu trimerul care regleaza contrastul (- priza mediana si +). Fa alimentarea de la o sursa liniara (sau baterie). Verifica din nou atmega (am patit sa dea crah 2 bucati de la miv.......)

edit...

vezi ca sunt in paginile forumului scheme testate.

Edited by amudsen

Share this post


Link to post
Share on other sites

in fisierul "lcd.h" schimba:

#define LCD_LINES           4     /**< number of visible lines of the display */

cu:

#define LCD_LINES           2    /**< number of visible lines of the display */

si recompileaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai bine il porgramai in bascom e cel mai simplu ! mie mi se pare cel mai petarda volt-ampermetru in primul rand prima linie scrie mare volt amper ... ocupa tot spatiul in loc sa fie modificat cu U= ### V si I=#.## A iar pe a doua line pus sa afiseze puterea P=### W reglaj curent sau temperatura!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda, pentru mine indienii sunt o sursă nesfârşită de amuzament! :rade:

 

dacă tot voiai să faci voltampermetru cu atmega, nu mai bine îl făceai pe ăsta?

este aparatul de panoul al celebrei surse 0-30 V, 0-2A, modificată şi la noi.

singura problemă e că schema asta foloseşte un rezistor de detecţie a curentului pusă pe bara de minus, aşa că va trebui să foloseşti fie sursa originală, sau cea modificată de GeoMar, fie să adaugi la ieşire un rezistor corespunzător, intercalat între masă şi borna de masă, de pe care să culegi tensiunea necesară pentru ampermetru...

 

mi se pare că cineva a recompilat softul pentru a putea folosi minunea şi pe un "current sense shunt" pus pe bara de plus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc Nico_2010 pentru ajutor, functioneaza perfect, ce compilator ai folosit?, eu am microC for AVR versiune 6.1.0 su nu-l pot compila.

 

"dacă tot voiai să faci voltampermetru cu atmega, nu mai bine îl făceai pe ăsta?"

 

 

puteam sa fac si pe cel domnului (userului) yo6pir la care am si cablajul facut dar am vrut sa-l incerc si pe asta

Edited by Florian Ciobanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Multumesc Nico_2010 pentru ajutor, functioneaza perfect, ce compilator ai folosit?, eu am microC for AVR versiune 6.1.0 su nu-l pot compila.

Am folosit WinAVR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... majoritatea programelor "open source" din mediul avr folosesc fie winavr, fie gcc (winavr e pur şi simplu o recompilare prin cygwin/mingw a surselor originalelor din *nix, ca să poată rula în windows).

atmel studio, nu ştiu... din câte noi proiecte pe bază de avr am mai văzut pe net, majoritatea folosesc fie winavr/gcc, fie... bascom, foarte puţine erau făcute în atmel studio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Atmel® Studio 7 includes the GCC C and C++ compiler, assembler and a simulator,

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu ajutorul userului @nico_2010 -caruia ii multumesc inca odata -, am reusit sa  termin v-ametrul de mai sus, functioneaza corect, daca doreste cineva pot posta si cablajul in eagle sau pdf dar e pentru un display mai mare decat cele clasice.

Edited by Florian Ciobanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.