Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
electronman59

Toshiba 2529dd

Recommended Posts

 Va rog o schema cu acest tip de tv Toshiba 2529dd . Este sasiu  DS-1107 , diagonala 61cm (25inch) , jungla ta8783 ,  bv TA 8427k . Este defect pe ew si m-ar ajuta schema pentru ca este cam atipic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate nu e prins baleiajul orizontal cu transf. de linii . Totusi nu inteleg , de ce pe placile mele scrie ds-1107 si schema la care m-ati trimis este de la sasiu c3ss . Este vreo greseala undeva?

Edited by electronman59

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am vazut undeva pe net ca ar fi sasiu c3ss , dar problema ramane , pentru ca schema gasita pentru acest sasiu nu contine zona cu traful de linii si partea cu corectia ew . O sa reiau cautarile ,pentru ca pana acum nu am gasit ce cautam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Nu am reusit sa gasesc  schema dar revin cu o alta rugaminte :  stie cineva cum se intra in service la acest tip de televizor ?Pe panou am 2 butoane de volum si 2 de programe , fara buton F  sau menu .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un 3033 . Nu am reusit sa intru in meniu de service pentru ca nu am gasit informatiile necesare . Dupa multe cautari am gasit o schema de Toshiba 2929 DD si se pare ca asta e schema . N-am verificat complet aceasta chestiune , pentru ca tv este o adevarata uzina , cert este se potriveste partea de baleiaj orizontal ,corectie ,baleiaj vertical si este acelasi procesor .Cred ca si jungla este aceeasi . Din criza de timp , cu schema gasita si cu osciloscopul ,am rezolvat rapid problema  dupa ce am gasit schema. Pe net informatiile despre acest tip de tv sunt aproape inexistente si nici acum nu am aflat cum se numeste sasiul . Se pare ca c5 , oricum c3ss nu este . Revin la chestiune , am gasit un c 10 micro la 100 v devalorizat pe partea de ew . Asa cum am spus ew este atipic si destul de complicat . Un ta 8859 conectat prin magistrala cu procesorul  face si ew si vertical. Partea de final vertical este separat cu ta 8427k si partea de putere ew este cu un pnp de putere 2sb688 asemanator la capsula cu bu 508 . O sa postez si schema pentru cine vrea .

Edited by electronman59

Share this post


Link to post
Share on other sites

TA8859 este convertor D/A si face ce facea(ma rog,ca principiu,o parte din functiuni,cadre si E/W)si SAB3035(3037)pentru cunoscatori-in aparatele echipate cu MAB si SAB.

Edited by Andrei Tabacaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

SAB este o interfata pentru acord si diverse functii analogice controlat de procesor iar ta 8859  este un circuit de corectie de distorsiuni pe verticala si orizontala , la fel controlat de procesor , evident ambele presupunand convertirea  D/A . Da , si schema data de colegul leoncris se potriveste , asa la o prima privire , cel putin pe zona de baleiaj vertical, corectie si orizontal. Este cam la fel cu ce am gasit eu si dar se vede mult mai bine . Oricum multumesc tuturor , mi-a placut ca am salvat un japonez care a costat de nou multi bani , dar s-a meritat pentru ca si acum dupa 22 de ani functioneaza perfect  si se vede exceptional . Am uitat sa spun ca e prima lui reparatie . Ce vremuri....

Edited by electronman59

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines