Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest carcera69

Control pod rulant cu arduino

Recommended Posts

Guest carcera69

Buna seara, de ceva timp ma tot gandesc la un proiect care sa ma ajute nu vreau sa cumpar vreau sa fac, sunt in scaun cu rotile si m.am gandit la un "pod rulant" in camera cu 3 motoare nu foarte mari cat sa ma ajute sa iau o telecomanda sau asa ceva.

Nu stiu cum sa fac o interfata pe PC sa controlez cele 3 motoare ca pe un joc... W A S D pentru "fata" si "spate" si inca 2 butoane pentru jos si sus, atata timp cat tin apasat pe "W" (de exp) sa functioneze iar cand nu mai apas sa se opreasca.

Nu stiu sa fac implementarea codurilor pentru asa ceva.

Daca ma poate ajuta cineva?!

Multumesc frumos!!

Link to post
Share on other sites

Vad ca nu sare nimeni in ajutor. Eu personal nu prea am lucrat cu arduino dar sunt foarte multe exemple pe net si se poate adapta unu-l daca chiar nimeni mai priceput in arduino nu vrea sa ajute.  Problema mai mare este la partea de mecanica, daca partea asta nu impune o problema se poate face.

Link to post
Share on other sites

Pod rulant ?Asta presupune miscare inainte-inapoi;stanga-dreapta;sus-jos.De asemenea presupune montarea a doua ghidaje pe care sa ruleze podul(mai bine zis monogrinda).Si daca faceti asa ceva ca sa luati de ex o telecomanda va mai trebuie si ceva tip gheara in locul carligului care sa apuce obiectele.Nu e imposibil,partea mecanica e cat de cat complicata,iar comanda o puteti face cu o telecomanda cu receptor pe 8 canale,cred ca exista.Oricum,trebuie vazut ce materiale sunt disponibile,cum se monteaza,pana la actionarea prin calculator sau telecomanda e cale destul de lunga...

Edited by loleksibolek
Link to post
Share on other sites

Nu ma pricep la Arduino, am intrat pe sectiunea asta in speranta sa prind si eu ceva din acest tip de platforma cu microcontroler pt un viitor proiect de al meu....dar  in privinta problemei din topic pot doar sa spun ca eu personal ( asa cum a spus si colegul one , de altfel)nu vad necesar un sistem asa de complicat de control.Principala dificultate,cost si timp ar constitui-o partea mecanica, partea de comanda as face-o cu butoane  tip push sau joystick cu doua viteze de deplasare :

1.viteza mare pt deplasarea pt distante mai mari a podului (de la 2 -3 metri pana la cc 20 cm de obiectul tinta) si

2.viteza mica pt deplasarea de finete

 

Daca ajuta, as putea sa fac o schita in autocad pt partea mecanica si sa o postez aici.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines